galériával

2018.11.24. 12:26

Tizennégy alkotás érkezett a digiporáma fesztiválra

Nyilvános vetítést követően értékelték a pályamunkákat szombaton a Lencsési Közösségi Házban a XIII. Békéscsabai Digiporáma Fesztiválon.

V. E.

Takács Péter igazgató elmondta, a közösségi ház, a Márvány Fotóműhely és a Csaba TV 2006-ban hirdette meg elsőként a fesztivált, amelynek ötlete a digitális fotózás térhódítása apropójából született meg. Ennek alapján a 70-es évek diaporámáját váltották át digiporámára, amire országos pályázatot hirdetnek azóta is minden évben, ahová fotósorozatokkal nevezhetnek az érdeklődők, amelyből egy maximum 5 perces alkotást állíthatnak össze. Az idei versenyre 11 alkotó, 14 pályaművet nyújtott be.

Dobóczky Zsolt, szegedi fotóművész és zsűritag elmondta, a digiporáma egy igen összetett műfaj, ezért számos dolgot vettek figyelembe az értékelés során a pályamű mondanivalójától kezdve egészen a képi és zenei megvalósításig. Hozzátette, nem először zsűrizik már a fesztiválon, ahol minden évben színesíti a programot, hogy egyaránt találhatóak a jelentkezők között kezdők és filmes gyakorlattal rendelkezők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában