Békéscsaba

2018.11.14. 17:42

Gazdára talált a Szerencsés cica

Vecsernyés Nóra nyerte a Baji Miklós Zoltán, művésznevén BMZ által, a KOLLABOR Ember és Környezete Természettudományos Élménypedagógiai Központban szerda délután rendezett varázsdobverős sorsolásra felajánlott Szerencsés cica című tusrajzát.

N.-L. V.

A „varázsdobverőt” többek között Koszecz Sándor, az Életfa Kulturális Alapítvány elnöke, a KOLLABOR kuratóriumi elnöke és projektmenedzsere pörgette, munkáját Ván Hajnalka, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze „ellenőrizte”.

A rendezvény előzménye, hogy BMZ az egyik régi festménye kapcsán játékot hirdetett a közelmúltban Hány cica van a képen? címmel a Facebook-oldalán.

A néhány évvel ezelőtt készült képen lévő macskákat mintegy 32-en számolták össze, azonban a pontos számot senki nem találta el, ezért a három legközelebbi tippet adó között sorsolta ki az említett tusrajzot az alkotó. A tussorozatból végül nemcsak Vecsernyés Nórának járt egy, a helyszínen lévők között is gazdára talált további kilenc, BMZ által készített kép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában