Békés Megyei Culinary Team

2018.11.30. 19:50

Érmekkel megrakva érkeztek haza a gasztrovébéről

A csütörtöki ünnepélyes záró ceremóniával lezárult a 2018-as luxembourgi gasztronómiai világbajnokság. A melegkonyhai eredmények kihirdetése után 14 órától még egyszer szólították a 75 nemzet csapatait a Luxexpo dobogójára. A magyarok nagyon szép eredményekkel térhettek haza: számos egyéni és csapatérem született mindenféle színben.

beol.hu

A Békés megyeiek érdekeltek voltak a magyar nemzeti csapatban is Szeidler Zsolt és Ambrus György Krisztián személyében. Munkájuk gyümölcse pedig egy melegkonyhai ezüst- és egy hidegkonyhai bronzérem. Az előbbi eredmény pedig a legjobb 12 csapat közé kvalifikálta a magyarokat és így jogot nyertek a World Chef Challenge-en való indulásra.

A Békés Megyei Culinary Team pedig 5 egyéni éremnek (2 ezüst, 3 bronz) és egy regionális csapat ezüstéremmel öregbítette hazánk és régiónk gasztronómiai hírnevét. Külön érdekesség, hogy a csapat hidegkonyhai versenynapján csak egy arany érmet osztottak ki annak a svéd csapatnak, akik a világ kulináris trendjét uralják és diktálják, valamint ők nyerték a világkupát is. Így ez az ezüst még értékesebb számunkra.

A zsűri dicsérte a Békés Megyei Culinary Team egyedi ötleteit, alapanyag választását és azt, hogy ételkölteményeik készítése során szinte minden technológiát alkalmaztak. Varga Károly abszolút világbajnok mesterük szakmai értékelése keményebben hangzott, de építő jellegű volt és minden tanácsot, észrevételt megfogadva készülnek a következő megmérettetésre.

Fotó: Imre György

Az idei verseny rendhagyó volt a Culinary Team számára, hiszen egy vajdasági vendégversenyzőt is vittek magukkal a Békés megyeiek. Paskó Csaba kelebiai plébános nem csupán kolléga, hanem barát is, akinek egyéni ezüst érméhez a csapat is nagymértékben hozzájárult segítve Paskó atya felkészülését.

Ambrus György, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere pedig még az alábbiakat tette hozzá a csapat versenyzésének záróakkordjaként: „A Csapat hazaútját támogatóink hazai ízekkel tették ízletesebbé: Varga Lajos szódavízzel, Péli Pista barátunk méteres csípős kolbásszal, Vozár Marci bácsi finom szalonnával járult hozzá az úti csomaghoz. Marci bácsi féltve őrzött Szilvóriumát pedig az ünnepi vacsorán mertük csak megízlelni, hiszen méltóak akartunk lenni á. Érmet ígértünk, érmekkel gazdagodva megyünk haza!”

Ambrus György és Varga Károly szakmai tréner megköszönték a versenyzők, a segítőik áldozatos munkáját, hiszen ezek az eredmények magukért beszélnek. Szabadidejüket feláldozva, magánéletüket háttérbe szorítva ezek a szakemberek igyekeznek tudásuk legjavát nyújtani.

Professzionalizmusukat pedig érmekkel ismerte el a luxembourgi zsűri. Külön köszönet a háttérországnak azaz a családnak, a munkahelynek. A munkanapok tovább folytatódnak, a mesterszakácsok és cukrászok újra visszaállnak a napi rutinba, de mindaz, amit Luxembourgban láttak, tapasztaltak gazdagítják tudásukat.

A nemesfémekkel gazdagon megrakott autókonvoj hazatért Luxembourgból és mint ahogy induláskor is, érkezéskor is volt, aki várja, megvendégelje a csapattagokat. A békéscsabai Stones Étterem és Pizzéria tulajdonosa, Gazsó János és személyzete gondoskodott az induló és az érkező csapatról családias hangulatot teremtve számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában