korszerűsítés

2018.09.23. 15:20

Száz éve épített templomot újítottak fel Bucsán

Hamarosan átadják a kívül-belül felújított Bucsai Református Egyházközség templomát. A Vidékfejlesztési Programban elnyert 53 millió forintos forrásból az épület minden részét korszerűsítették.

Nagy-Laczkó Viktória

Templom

A beruházás 2016-ban kezdődött, s idén júliusban fejeződött be. Faluházi Sándor, a templom gondnoka, önkormányzati képviselő lapunk megkeresésére elmondta, a munkálatok az imahely energiahatékonysági szempontból való javítását szolgálták.

Napelemes rendszer került a templomra /Fotó: Imre György/

– Az első mozzanat a fal szigetelése volt, a teljes belső aljzat- és ablakcsere, majd azok hőszigetelése. Ezt követően került sor a teljes villamos hálózat és a világítás kicserélésére, a külső és belső vakolat felújítására, illetve a homlokzatok festésére. A templom köré térkövet raktak, majd az épület új tetőhéjazatot és födém-hőszigetelést kapott, majd napelemet szereltek rá. A padok a régiek maradtak, azonban lefestették mindegyiket, s más helyre kerültek vissza; az első három padsorba elektromos fűtés került. A megfelelő hőmérsékletet hűtő-fűtő berendezés biztosítja – árulta el a gondnok.

A hivatalos, istentisztelettel egybekötött átadó a tervek szerint néhány héten belül megtörténik, már csak az épület ajtajainak beszerelése van hátra. Az ünnepségen bemutatják az egyik helyi lakos, Bíró Endre által szerkesztett könyvet, mely a templom történetéről és a gyülekezet életéről tartalmaz érdekes információkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában