civilek

2018.08.13. 14:07

Szakmai fórumot tartottak az egyénekről, közösségekről

Mit adhatok én? Az egyén személyiségének szerepe a közösségekben címmel szervezte meg doboz-szanazugi szakmai műhelyét a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete minden évben augusztus elején egy hétvégére Doboz-Szanazugba hívja a megyei civil szervezetek vezetőit, tagjait, önkénteseit. Idén a műhely fő szakmai irányvonalát a „Mit adhatok én? Az egyén személyiségének szerepe a közösségekben” című tematika adta.

A szervezők arra keresték a választ, hogy az egyes közösségek tagjainak felkészültsége, személyiségük jegyei mennyire határozzák meg a szervezet tevékenységét; hogyan fejleszthető az egyének együttműködése egy csoporton belül; milyen szerepe van a közöttük lévő kapcsolati hálónak. A „Miénk itt a tér” program keretén belül a jelenlévők megismerhettek jó gyakorlatokat: egyebek mellett a kialakulóban lévő dél-békési civil szövetség terveit, több ifjúsági nemzetközi projektet, két orosházi szervezet tevékenységét: a nagycsaládosok élelmiszerbankhoz kapcsolódó elosztó munkáját.

A Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával megvalósult rendezvényre Békés, Békéscsaba, Gyula, Csanádapáca, Kamut, Kétegyháza, Kétsoprony, Nagyszénás, Orosháza, Tarhos, Tótkomlós, Végegyháza, Szeghalom településekről érkeztek résztvevők, akik közül a legfiatalabb 13 éves, míg a legidősebb betöltötte már a nyolcvanadik életévét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában