vízivándor tábor

2018.08.15. 19:51

Idén utoljára szálltak vízre a vándorok Dánfokon

Az idei nyáron az utolsó diákcsoport szállt vízre a Vízivándor tábor elnevezésű országos kezdeményezés részeként szerdán délelőtt a Kettős-Körösön, a békési kishajó-kikötőben.

P. G.

A Budapesti Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakgimnáziumának tanulói és a kísérő pedagógusok Köröstarcsa felé indultak Békésről.

Moravcsik Katalin, az iskola pedagógusa – aki az intézmény részéről a szervezője is a programnak –, lapunknak elmondta, a nyáron már Tokajban is jártak a Vízivándor táborban.

– A lehetőségről az interneten olvastunk először. Békést, illetve Békés megyét pedig azért választottuk, mert a szervezők úgy állították össze a programot, hogy abban kerékpáros és vízi túrázás egyaránt szerepelt – hangsúlyozta. Mint elárulta, a napokban biciklikkel jártak Gyulán, ahol megtekintették a helyi nevezetességeket. A tanárnő kiemelte, a fiatalok részéről az első visszajelzések egyértelműen kedvezőnek számítanak.

Kálmán Tibor, Békés alpolgármestere, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Alsó-Tisza és Körösök Régió képviselője, az MKKSZ elnökségi tagja szerdán délelőtt a kikötőben köszöntötte a fiatalokat. Kérdésünkre elmondta, az idei nyáron az ország számos tájáról tizenkét csoport, közel háromszáz diák, illetve kísérő pedagógus érkezett Békésre a Vízivándor tábor keretében. A teljesség igénye nélkül budapesti, dabasi, szegedi, kecskeméti, berettyóújfalui, nyíregyházi, kiszombori fiatalok egyaránt eljöttek Békésre, hogy megismerjék a Körösök világának különleges értékeit.

 

A VíziVándor táborok hazánk hat táján indultak el idén nyáron.

– Az elmúlt időszakban végrehajtott térségi fejlesztéseknek köszönhető, hogy a Felső-Tisza, a Bodrog, a Dunakanyar, az Alsó-Duna és a Mosoni-Duna Szigetközi mellékágrendszere mellett a Körösök tájai is bekerülhettek a kínálatba – hangsúlyozta Kálmán Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában