íjászverseny

2018.03.04. 13:52

Menyecskék is lőttek az Arany Sólymoknál

Több mint 200-an neveztek a füzesgyarmati, I. Arany Sólyom Történelmi Teremíjász Versenyre. Szombaton történelmi íj és vadászreflex kategóriákban mérkőztek meg nyilaikkal a versenyzők a helyi sportcsarnokban.

Ny. L.

Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere megnyitójában elmondta, örül annak, hogy a város ilyen rangos eseménynek adhat otthont, és jól érezhetik magukat a településen élők, a máshonnan érkezettekkel együtt. Kovács Károlyné, a Füzesgyarmati Arany Sólyom Hagyományőrző Íjász Egyesület elnökhelyettese elmondta, augusztusban alakult, fiatal egyesületként működnek 34 taggal.

 

– Az elmúlt évben számos versenyen vettünk részt, nagyon szép eredményeket elérve – hangsúlyozta. – Többek között részt vettünk a Városok Viadalán Tégláson, ahol közel 30 város csapatából a harmadik helyet szereztük meg. A mostani az első teremíjászverseny, amit szerveztünk. Az időjárás miatt nagyon aggódtunk, de a 220 regisztrálóból 206-an eljöttek. Volt öt- éves és nyolcvanéves íjász is. Magyarország egész területéről érkeztek, pár csapat képviseltette magát Erdélyből is. Helyi vállalkozók és az önkormányzat támogatásával sikerült egy családias hangulatú, színvonalas versenyt megrendezni.

Lukács Márton a tiszteletre méltó kategória első helyezettje lett a Sárrétudvari Szittyák Egyesületből, egyben a legtöbb pontot lövő felnőtt vándordíjat vehetett át Nagy László íjász felajánlásaként.

– Egyesületünk tagjai is megmérették magukat, igen szép eredményeket elérve – emelte ki Kovács Károlyné. – Leányka kategóriában harmadik lett Tóth Nikoletta. A menyecskéknél az első helyen végzett Hegyesi Dominika. A daliáknál a bronzérmes helyet szerezte meg ifj. Szitás László, a vitézeknél ugyancsak harmadik lett Molnár Imre.

Örömíjász verseny is lehet

Kovács Károlyné kitért arra, az idei terveik között szerepel egy nyári verseny megrendezése, mégpedig július 7-én, a város melletti erdőben. Ez nemcsak örömíjász verseny lenne, hanem a Magyar Íjász Szövetség által támogatott országos bajnoki kvalifikációt is itt lőhetnék meg a résztevők.

Kovács Károlyné hangsúlyozta, mivel ez egy igen rangos esemény lenne, gondoltak arra is, hogy fesztiváljelleget adnak az eseménynek. Többek között felkérik a helyi kézműveseket, hogy mutassák be, pakolják ki, árusítsák termékeiket, melyekkel Füzesgyarmat jó hírnevét öregbítik.

 

Fotók: Pozojevih Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában