Letartóztatásban

2024.02.04. 18:00

A NAV-val zsarolta meg felesége főnökét a sarkadi férfi

Zsarolás bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 30 éves büntetett előéletű sarkadi férfi letartóztatását, aki feleségének munkaadóját zsarolta meg, feljelentéssel fenyegetve meg őt. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Papp Gábor

Nem jelentették be a nőt, ezzel zsarolt a párja

Fotó: Illusztráció: MW-archív

A férfi felesége az egyik, kizárólag lángosokat árusító sütödében végzett vasárnaponként alkalmi munkát anélkül, hogy őt a munkaadója munkavállalóként bejelentette volna. Mint azt az ügyészség írta, a férfi idén január 21-én üzenetet küldött a neje munkaadójának, melyben kifogásolta, hogy csak néhány órára foglalkoztatja a feleségét, majd közölte vele, hogy fel fogja jelenteni a NAV-nál, mivel a nő úgy dolgozott nála, hogy nem volt bejelentve az adóhatósághoz munkavállalóként. Végül megegyeztek abban, hogy másnap személyesen találkoznak. 

Másnap a férfi felkereste a lakásán a sértettet, számon kérte, hogy miért nem hívja a feleségét hosszabb időre dolgozni, majd ismét megfenyegette azzal, hogy fel fogja jelenteni a NAV-nál. Ezt követően azt is közölte, hogy ha fizet 200 ezer forintot, akkor elfelejti az egészet, azaz nem fog feljelentést tenni. A sértett ekkor tájékoztatta, hogy ennyit nem tud fizetni, mert nem rendelkezik ennyi pénzzel. Erre a férfi felvetette, hogy a garázsban korábban látott hangfalak és erősítő fejében eltekint a feljelentés megtételétől. A sértett ebbe beleegyezett, így a megbeszéltek szerint a férfi egy másik férfival elment a garázshoz, ahol – a fenyegetés hatására – átadott a részükre 2 darab 60 ezer forint értékű hangfalat és egy darab 50 ezer forint értékű erősítőt. Ezen felül a férfi társa – a sértett figyelmetlenségét kihasználva – magához vett egy 80 ezer forint értékű benzinmotoros láncfűrészt is. A láncfűrész eltűnését észlelve a sértett felhívta a férfit, aki ekkor további 15 ezer forintot kért annak visszaszolgáltatásáért.

A kényszerintézkedést elsősorban a szökés, elrejtőzés, illetőleg a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezték, de megállapítható volt a bűnismétlés ténye is tekintettel arra, hogy a férfival szemben a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást, a férfi pedig a gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában