Szeghalom

2023.10.19. 10:01

Az eltiltás és a jogosítvány hiánya sem állította meg a férfit

Eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 25 éves büntetett előéletű, letartóztatásban lévő csökmői férfit, aki rendszeresen úgy vezetett, hogy jogosítvánnyal egyáltalán nem rendelkezett és a hatóságok többször el is tiltották a közúti járművezetéstől.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: shutterstock

 A járási ügyészség a férfit a bűncselekmény elkövetésétől számított egy hónapon belül bíróság elé állította.

A Békés Vármegyei Főügyészségen ismertették, hogy a férfit a Berettyóújfalui Járásbíróság a 2021. szeptember 25-én jogerőre emelkedett határozatával eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt hét hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette. Három évre a közúti járművezetéstől is eltiltották. A Berettyóújfalui Járásbíróság a május 25-én jogerőre emelkedett ítéletével eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt 312 óra közérdekű munkára ítélte és ismét eltiltotta a vezetéstől a férfit három év hat hónap időtartamra. Az érintettet végül idén július 28-án is felelősségre vonták a Dabasi Rendőrkapitányságon az előző nap elkövetett ugyanilyen bűncselekmény miatt. A korábbi elítélések és a gyanúsítottkénti felelősségre vonás azonban nem bírt kellő visszatartó erővel: a terhelt szeptember 13-án, a délelőtti órákban ismét autót vezetett Szeghalom belterületén, a Tildy utcában.

A Szeghalmi Járásbíróság a férfit egy év időtartamú végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és öt évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint két évre a közügyek gyakorlásától is. Mivel a férfi a bűncselekményt a vele szemben más ügyben a Berettyóújfalui Járásbíróság által kiszabott 7 hónap időtartamú, felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el, a bíróság elrendelte ennek a végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában