Vádemelés

2023.09.04. 11:55

Ápolót vert az orosházi kórházban, börtönben köthet ki a férfi

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 31 éves, büntetlen előéletű, dunaharaszti férfi ellen, aki egy kórházi ápolót bántalmazott.

Nyemcsok László

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 130 ezer forintos bűnügyi költséget is a férfinak kell majd megfizetnie.

A vádirat szerint a férfi idén április 10-én, a kora esti órákban az orosházi kórház sürgősségi osztályára került túlzott alkoholfogyasztás miatti ellátásra. Az éjszakai órákban a terhelt a kórteremből a nővérpulthoz ment, és ott az egyik férfi ápolónak – a későbbi sértettnek – előadta, hogy a kórházból távozni akar.

A sértett elmondta neki, hogy a kórházat távoli lakcíme miatt kizárólag betegszállítóval hagyhatja el, de a betegszállító még nem áll rendelkezésre, ezért távozása nem engedélyezhető. A férfi ekkor felindultságában a sértetthez kihívóan közel lépett, és hangosan kiabálva azzal fenyegette meg, hogy beleveri a fejét a falba. A férfi nem állt meg itt: a sértett mellkasát tenyérrel közepes erővel meglökte, majd a lökés miatt hátralépő sértett arca felé ütött ököllel három alkalommal, ebből kétszer el is találta az ápoló arcát.

Bántalmazása folytatásának megakadályozására a sértett és az időközben az osztályra érkező másik ápoló a terheltet a padlóra leszorította, és a rendőrök kiérkezéséig lefogta. Az intézkedő rendőrök a férfival szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd az Orosházi Rendőrkapitányságra előállították. Az ápoló a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában