adásvételi szerződés

2021.06.07. 18:59

Összevissza papíroztak egy ház vásárlásánál Orosházán

Valótlan tartalmú adásvételi szerződést készítettek, illetve használtak fel a földhivatalban – ezért, hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség három békéscsabai nővel szemben.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az egyik vádlott, egy 49 éves nő két éve megállapodott egy csabai ingatlan két tulajdonosával, hogy 20 éves lánya – aki szintén vádlott az ügyben – számára megveszi az eladó ingatlan felét. A nő az ügylet kapcsán megbízást adott egy ügyvédnőnek, aki 2019. június 9-én egy június 6-ai dátumozású adásvételi szerződést szerkesztett. Annak értelmében a vevő az eladóknak a 7 millió forintos vételárat az ügyvéd előtt készpénzben megfizette.

Valójában viszont ekkor nem egyenlítették ki a vételárat. Bár valamennyi vádlott tudta, hogy a szerződés valótlan tartalmú, azt a 20 éves nő vevőként aláírta, az ügyvéd pedig benyújtotta a földhivatalhoz. Az egyik eladó a szerződés megkötése után néhány nappal megkapta az őt illető vételárrészt, a másik eladó pedig csak több hónappal később.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a 49 éves nő kapjon pénzbüntetést, a 20 éves nőt és az ügyvédet pedig bocsássák próbára – közölte a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában