kék hírek

2020.11.30. 09:03

28 milliós gyógyszerszállítmányt fogtak a pénzügyőrök Gyulán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 28 millió forint értékű, különféle engedély nélküli gyógyszereket, teljesítményfokozókat és potencianövelőket találtak egy kamionban Gyulánál.

Forrás: Magyar Nemzet

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján ellenőrizték Gyulánál azt a teherautót, ami a papírok szerint Romániából 2 700 különféle postai csomagot szállított egy budapesti csomagelosztóba. A sofőr egy sorszám nélküli fuvarokmányt adott át a NAV munkatársainak. A szabálytalan fuvarlevél és a ránézésre is rendezetlen rakomány miatt a pénzügyőrök a szállítmány tételes átvizsgálása mellett döntöttek – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Az egyik küldeményben a címke alapján autóalkatrészeknek és mobiltartozékoknak kellett volna lennie, ehelyett a NAV munkatársai a dobozban több ezer gyógyszert, teljesítményfokozót és potencianövelőt találtak.

A pénzügyőrök a Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket lefoglalták, a sofőr ellen gyógyszerhamisítás miatt feljelentést tettek – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában