2024.03.14. 10:33
Kolbászkirály aranydiplomákkal: vendégünk Pallér Sándor hentesmester
Stúdiónk vendége Pallér Sándor hentesmester volt, aki halmozza az aranydiplomákat, legutóbb az Orosházi Hagyományok – Ízek Versenyen az aranyminősítés mellett a champion-díjat is kiérdemelte. Nem mellékesen a Csabai Kolbászklub csapatával a frisskolbászkészítő versenyen aranyérmet szerzett. Előtte a felvidéki Diószegen kapta meg az aranydiplomát, mert csapatával a frisskolbászkésztésben és a szárazkolbászversenyen is aranyérmet érdemelt ki.
Pallér Sándor és felesége volt a vendégünk.
Felesége, Mónika és lányuk, a kilencéves Laura is aktívan kiveszi a részét a kolbászkészítésből. Ahogy a kislány anyukája fogalmazott, Laura már pontosan tudja a fűszerezést, sokszor precízebb, mint az apja. No, ez természetesen nem azt jelenti, hogy a hentesmester elnagyolná a fűszerezést, de ahogy mondta: tévedés azt gondolni, hogy azon múlik minden. A füstölés, a tárolás, a mindennapi odafigyelés legalább ilyen fontos. Manapság pedig előrébb lépett a sorban az időjárás, hiszen ez is nagyban befolyásolja a kolbászok minőségét az érés során. A kiindulópont, a megfelelő alapanyag is nagyon lényeges.
Szót ejtett Pallér Sándor arról is, hogy a tavalyi Csabai Kolbászfesztiválon Mónika második, Laura pedig harmadik helyezést érdemelt ki a nemzetközi szárazkolbászversenyen.
– Mindig a szezon végén, így húsvét előtt választjuk ki azokat a kolbászokat, amikkel aztán versenyzünk – ecsetelte Mónika. – Mivel a versenyekig sokat kint alszanak még a kamrában, több szálat teszünk külön, mert hónapokkal előrébb mi sem látunk. Tehát nem tudjuk, melyek lesznek az adott verseny idejére a legszebbek, legjobbak. Ugyanakkor nagy különbség nincs, mert a minőség ugyanaz.
Beol podcast
- A csabai siker – vendégünk László Csenge és Katona Gabriella
- Az apró dolgok szépsége – vendégünk Misik Istvánné
- A brazil jiu-jitsu-a világ leghatékonyabb földharca: Kiss Károly a vendégünk
- A fejlesztésekre koncentrál: vendégünk Paláncz György alpolgármester
- Az „igazi férfi” csabai kolbászt eszik: vendégünk Ugrai Gábor