beruházás

2021.07.01. 17:25

Jól halad a gyulai Airbus-gyár építése, a szakképzések előkészítése

A terveknek megfelelően halad a gyulai Airbus-gyár építése, ahogy a kapcsolódó szakképzés előkészítése is – tájékoztatott a városi képviselő-testület múlt heti ülésén dr. Görgényi Ernő.

P. G.

Gyula polgármestere elmondta, a beruházás kapcsán életre hívott projekt koordinációs bizottság időről időre áttekinti a fejlesztés helyzetét, így a munkálatok állását is. A városvezető emlékeztetett arra, hogy május elején tartották meg az üzem bokrétaünnepségét, ami azt jelenti, hogy elkészült a gyárcsarnok vasbeton szerkezete, elérve legnagyobb magasságát.

Kitért arra, hogy az ősz folyamán a Békéscsabai Szakképzési Centrumban el is kezdődnek a kapcsolódó képzések, így 2022 tavaszára, amikor várhatóan a gyárban elindul a termelés, a szakemberek is rendelkezésre fognak állni. A mérnököket folyamatosan veszik fel. A városvezető kiemelte, a testületi ülést megelőzően mintegy három héttel tárgyalt legutóbb a bizottság. Akkor 20 mérnököt már alkalmaztak, akik Németországban végeztek el egy tréninget.

A gyár vasbeton szerkezete már elkészült /Fotó: MW Archív/

Szeptembertől a HR-igazgató is munkába áll majd, így a dolgozók toborzása még inkább fel fog gyorsulni. A felnőttképzésre az akkori információik szerint harmincnégy embert már felvettek, közülük tizennégyen gyulaiak, tízen békéscsabaiak és a többiek is környékbeliek.

– Mindez azt is mutatja, hogy a megyében, illetve Gyulán és környékén is számos olyan szakember él, akik rendelkeznek azzal az alapképzettséggel, amire az ősszel kezdődő speciális képzés ráépülhet, és annak birtokában a rendkívül magas szintű tudást biztosító és igénylő képzettséget is megszerezhetik – tette hozzá a polgármester.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/bokretaunnepseget-tartottak-a-gyulai-airbus-gyarnal-3929791/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!