Szemle

2023.11.23. 09:58

Itt találja meg a friss békéscsabai híreket

Csütörtökön reggel is egy cikkbe válogattunk békéscsabai híreket.

Vásári Erzsébet

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Képzeletbeli céget alapítottak a csabai gimnázium tanulói

Elindította az Andrássy Business School közgazdasági mentorprogram újabb évadát a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Szabó László igazgató elmondta, hogy a programban ezúttal tíz diák vesz részt, akik nagy része végzős, sőt gazdasági ismeretekből érettségizik is majd. Ők először szerdán találkoztak a mostani évad négy mentorával és elindítottak egy projektet. Az Andrássy Business School mostani évadában diákok – egy közülük választott ügyvezető irányításával – alapítanak egy képzeletbeli céget, és majd az évad végén tartanak egy bemutatót, hogy az, illetve annak egyes ágazatai milyen stratégia mentén működnek. Kása István Zoltán a pénzügyi, Klaukó Ákos a humánerőforrás és kommunikációs, Fülöp Csaba a kereskedelmi, Dornbach Péter pedig a termelési csoport tevékenységét, a fiatalok által megfogalmazott cél elérését segíti.

Javaslatot várnak, hogy kik kapjanak elismerést

Kik érdemelnének díszpolgári címet, Békéscsabáért kitüntetést vagy Békéscsabai Életműdíjat? – erre a kérdésre keresik most a választ a városban, és ajánlásokat vár az önkormányzat egészen november 30-ig. Javaslatot tehetnek a város vezetői mellett többek között a városban működő egyházak, a Békéscsabán székhellyel vagy telephellyel rendelkező civil szervezetek. Díszpolgári címet és Békéscsabai Életműdíjat természetes személy, Békéscsabáért kitüntetést természetes személy és közösség is kaphat. Az elismeréseket a március 15-e kapcsán szervezett városi ünnepségen adják majd át .

Környezetkímélő csomagolásokat mutattak be

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a csomagolással kapcsolatban tartott interaktív foglalkozásokat iskolás és óvodás gyerekeknek szerdán, a Széchenyi ligeti látogatóközpontban. Gyebnár Emőke, az egyesület programkoordinátora elmondta, a foglalkozásokat Sajgó Anikó tartotta, aki a Tudásfa animátor csapatuk tagja. Ismertette: a szemléletformáló programjaikat mindig igyekeznek interaktívra szervezni azért, hogy a gyerekek számára befogadhatóak legyenek az információk, és érdekes legyen a natúrparkban eltöltött idejük. A mostani foglalkozásra éppen ezért lakossági szinten otthonukban gyűjtöttek különböző csomagolóanyagokat, amiket bemutattak, és rávilágítottak arra, hogy melyik lehet közülük az újrahasznosítható, illetve milyen alternatív, környezetkímélő csomagolási megoldások léteznek.

Kigyulladt a kéményben lerakódott korom egy csabai ingatlanban

Kigyulladt a kéményben lerakódott korom kedden délután a Rokka utca egyik ingatlanjában. A helyi, hivatásos tűzoltók a kéményből az izzó égésterméket kéziszerszámokkal eltávolították, majd felhívták a tulajdonos figyelmét a kémény műszaki felülvizsgálatára. A tűz az épület szerkezeti elemeire nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület más módon továbbra is fűthető maradt.

Két autót is megrongált egy férfi a belvárosban

Két parkoló autót is megrongált egy férfi kedden hajnalban Békéscsabán, a Bartók Béla úton. A rendőrök a férfit a cselekmény után rövid idővel előállították a városi kapitányságra, ahol kihallgatták és rongálás vétség gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!