Andrássy Business School

2023.11.22. 17:59

Képzeletbeli céget alapítottak négy mentor segítségével a békéscsabai gimnázium tanulói

Elindította az Andrássy Business School közgazdasági mentorprogram újabb évadát a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium.

Licska Balázs

A négy mentor, Fülöp Csaba, Dornbach Péter, Kása István Zoltán és Klaukó Ákos szerdán találkozott először a programban résztvevő diákokkal. Balra Szabó László igazgató.

Fotó: Für Henrik

Szabó László igazgató elmondta, hogy a programban ezúttal tíz diák vesz részt, akik nagy része végzős, sőt gazdasági ismeretekből érettségizik is majd. Ők először szerdán találkoztak a mostani évad négy mentorával – Kása István Zoltánnal, Klaukó Ákossal, Fülöp Csabával és Dornbach Péterrel –, és elindítottak egy projektet.

Szabó László emlékeztetett, hogy az Andrássy Business School programot 2018-ban álmodták meg Kása István Zoltánnal, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatójával, és akkor gazdasági, pénzügyi jellegű előadásokat tartottak a diákoknak. Aztán a 2019/2020-as tanévből született ebből egy mentorprogram, és minden szakember a saját szakterületének megfelelően kezdte okítani a diákokat. Létrehoztak pénzügyi, kereskedelmi, termelési és humánerőforrásos csoportot, és összességében pedig egy képzeletbeli – gluténmentes pékárukat forgalmazó – vállalatot.

Az Andrássy igazgatója hangsúlyozta, hogy bár nem szakképző intézmény, egy gimnázium sem mondhat le a gazdasági élet szereplőiről. Fontos, hogy nyitogassák a fiatalok kreativitását; hogy megismertessenek velük egy másfajta, cégekre jellemző mentalitást; hogy a tanulók megtapasztalhassák, mit jelent a vállalatvezetés, a versenyszféra. Kiemelte, hogy az Andrássy Business School révén, annak egyediségének és újszerűségének köszönhetően Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért díjat érdemelt ki a Pénzügyminisztériumtól a gimnázium.

Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója az Andrássy Business School kapcsán elmondta: a mentorprogrammal szeretnék azt is megmutatni a fiataloknak, hogy innen is lehet nemzetközi karriert befutni, komoly vállalatot irányítani.

Az Andrássy Business School mostani évadában diákok – egy közülük választott ügyvezető irányításával – alapítanak egy képzeletbeli céget, és majd az évad végén tartanak egy bemutatót, hogy az, illetve annak egyes ágazatai milyen stratégia mentén működnek. Kása István Zoltán a pénzügyi, Klaukó Ákos a humánerőforrás és kommunikációs, Fülöp Csaba a kereskedelmi, Dornbach Péter pedig a termelési csoport tevékenységét, a fiatalok által megfogalmazott cél elérését segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában