Környezettudatos nevelés

2023.11.22. 12:08

Környezetkímélő csomagolásokat mutattak be

Vásári Erzsébet

Csomagolj okosan !

Fotó: Für Henrik

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a csomagolással kapcsolatban tartott interaktív foglalkozásokat iskolás és óvodás gyerekeknek szerdán, a Széchenyi ligeti látogatóközpontban.

Gyebnár Emőke, az egyesület programkoordinátora elmondta, a foglalkozásokat Sajgó Anikó tartja, aki a Tudásfa animátor csapatuk tagja. Hozzátette, ebben az évben náluk is a csomagolásé a főszerep az Európai Hulladékcsökkentési Hét apropóján. Ismertette: a szemléletformáló programjaikat mindig igyekeznek interaktívra szervezni azért, hogy a gyerekek számára befogadhatóak legyenek az információk, és érdekes legyen a natúrparkban eltöltött idejük. A mostani foglalkozásra éppen ezért lakossági szinten otthonukban gyűjtöttek különböző csomagolóanyagokat, amiket bemutattak, és rávilágítottak arra, hogy melyik lehet közülük az újrahasznosítható, illetve milyen alternatív, környezetkímélő csomagolási megoldások léteznek.

FH_6520
Környezettudatosság fontossága már kisgyermekkortól
Fotó: Für Henrik

Gyányi Gerda óvodapedagógus elárulta, hogy a Lencsési úti Zöldoviból érkeztek a natúrpark foglalkozására 12 nagycsoportos gyermekkel. Azért tartották fontosnak a részvételt, mert Zöld Óvodából érkeztek, ahol egyébként is a mindennapok részét képezi a környezettudatos nevelés. Ráadásként pedig minden ehhez kapcsolódó, óvodásoknak szóló programot igyekeznek beiktatni a hétköznapokba. Hiszen úgy gondolják, hogy már kisgyermek korban el kell sajátítani az alapokat a környezettudatos szemlélet terén. A natúrparkos foglalkozás pedig arra mutat á, hogy miként gyűjtsék szelektíven a hulladékot, és milyen csomagolások helyettesíthetők, illetve milyen helyeken tudnak csomagolóanyagtól mentesen vásárolni a családdal. Végül hangsúlyozta, a környezettudatos nevelés terén a legfontosabb a példamutatás az óvodapedagógiában és a szülőket tekintve is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában