újabb érem!

2018.08.12. 16:41

Tóth Krisztián aranyat nyert a cselgáncs GP-n

A magyar sportoló 90 kilogrammos kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Hungary's Krisztian Toth celebrates his victory over Uzbekistan's Mammadali Mehdiyev (not pictured) after their quarter final match in the men’s -90kg category at the World Judo Championships in Budapest on September 1, 2017. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián aranyérmet nyert vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix-viadalon.

A Pénzügyőr SE világbajnoki ezüstérmese ötödik mérkőzésén, a fináléban a georgiai Usangi Margianival csapott össze, akit legyőzött eddigi egyetlen találkozójukon. A második csatát az Eb-ezüsttel és -bronzzal is rendelkező Tóth egy támasztott válldobásra kapott vazaarival döntötte el.

A magyarok négy éremmel zárták a budapesti GP-t, pénteken Karakas Hedvig harmadik lett 57 kilogrammban, majd szombaton a 73 kilósoknál Ungvári Miklós arany-, Szabó Frigyes pedig bronzéremmel zárt.

Borítókép: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában