Krimi

2023.09.21. 02:10

Felfoghatatlan, ezért kellett meghalnia egy rendőrnek Esztergomban

A férfi kitervelte a bosszút: a rendőröknek és tűzoltóknak esélyük sem volt.

Így nézett ki a felrobbantott épület. A tragédia Esztergom búbánatvölgyi városrészében történt

Forrás: Origo

Rengeteg adóssága volt az esztergomi robbantónak, aki csapdába csalta a rendőröket, mert bosszút akart állni rajtuk autója lefoglalásáért. 

A férfi haragudott a rendőrökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták „ellopni” az autóját.

Miután újra fenyegetőzni kezdett, a túsztárgyaló pszichológus négy és fél órán keresztül tárgyalt vele.

Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket, ugyanis felgyújtotta a lakást, és amikor a TEK-esek rátörték az ajtót, megnyitotta a gázpalackot, ami felrobbant az épületben – olvasható az Origo cikkében.

Esélye sem volt azoknak, akik az ajtó közelében voltak.

Az elkövető, valamint a rendőr, aki rátörte az ajtót, azonnal meghaltak.

Rendőrök a robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Ezzel kapcsolatban az M1 tudósítója azt mondta a csatorna híradójában, hogy az elkövető a felrobbantott gázpalack környékét is benzinnel locsolta fel. A robbantót feltételezhetően csak később találták meg a romok alatt, ezért jelent meg később a halálhíre.

A sérültek között több rendőr és tűzoltó is van.

Az Index értesülése szerint a TEK-nek eddig csak sérültjei voltak akcióban, még sosem volt halottja éles művelet közben.

A kemma.hu úgy értesült, hogy

Esztergomba sietett Hajdu János, a TEK főigazgatója is. A rendelkezésre álló információk alapján azt közölték, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

A Központi Nyomozó Föügyészség közleménye is megerősíti, hogy a detonáció következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette,

több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. Civilek nem sérültek meg.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket.

A robbantóról egyébként nem voltak jó véleménnyel a környékbeliek, volt, aki félt tőle, többen hallották korábban üvöltözni. Úgy tudni, és erről az M1 Híradó is beszámolt, hogy a helyiek féltek, lesz-e újabb robbanás. Szerencsére nem volt. Honvédségi és rendőrségi tűzszerészek is a helyszínre siettek, hogy segítsék megakadályozni az esetleges újabb robbanást és kezelni a helyzetet.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást várhatóan pénteken ad ki a nyomozó főügyészség, addig a sajtó és a közvélemény türelmét kérik.

Az ORFK részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közleményben fejezte ki részvétét az Esztergom külterületén történt robbantásban elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon azt írta, hogy a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa életét vesztette és többen megsérültek Esztergomban egy rendőri intézkedés során.

„A rendőrség személyi állománya osztozik az elhunyt munkatársunk hozzátartozóinak gyászában” – fogalmaztak. A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában