nagy baki

2018.04.04. 15:51

Van, ahol Angliát már Afrikához sorolják

A Nemzetközösségi Játékok szervezői Nagy-Britanniát összekeverték Gambiával.

A hajdani Brit Birodalom egykori államait ma is szoros szálak fűzik össze; elsősorban politikai, diplomáciai kapcsolatok és kereskedelmi együttműködések formájában, de a sport terén is. Utóbbi legjellemzőbb megnyilvánulása a négyévente megrendezett Nemzetközösségi Játékok, amelynek idén Ausztrália ad otthont.

Az esemény szerdai megnyitóján azonban kiderült, hogy a szervezők egy kellemetlen bakit követtek el: Angliát úgy jellemezték, mintha egy kétmilliós afrikai ország lenne, amelynek Banjul a fővárosa -írja az Express cikke alapján a 888.hu . Ez a leírás azonban Gambiára illik, amely 2013-as távozása után februárban ismét csatlakozott a Nemzetközösséghez, így a játékokon is részt vehet.

Az, hogy a sportesemény szervezői a prospektusban rosszul szerepeltették az adatokat, azért is kellemetlen, mert „az idelátogatók haza fogják vinni a magazinokat, mint egy emléket és mindvégig ott lesz benne a hiba” – mondta az egyik önkéntes.

A szervező GOLDOC szerint a hiba oka az volt, hogy Gambia csak az utolsó pillanatban szerezte meg az induláshoz szükséges akkreditációt, így újra kellett nyomni a prospektusokat és a nyomdában dolgozók vétették a nagy botrányt okozó hibát.

Borítókép: Az angliai delegáció bevonulása a Nemzetközösségi Játékok nyitóünnepségén április 4-én, szerdán

AFP PHOTO / Adrian DENNIS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában