Sport

2013.12.04. 09:14

Sélley Anna kiesett a vb-n

A Békéscsabai Lakótelep SE versenyzője orosz és olasz ellenfelektől kapott ki Törökországban.

BEOL

A törökországi Antalyában folytatódtak a küzdelmek a WAKO a felnőtt kick-boksz világbajnokságon, amelyet point-fighting, light-contact, kick-light, full-contact és formagyakorlat kategóriákban rendeznek.

A viadalra elkísérte a magyar csapatot dr. Leyrer Richárd MOB alelnök, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, aki egyben a WAKO alelnöke. Az első nap folyamán dr. Kozsla Tibor, a Semmelweis Egyetem nemzetközi igazgatója tartott a WAKO végrehajtó bizottságának egy fontos prezentációt a nemzetközi edzőképzés követelményeiről és lehetőségeiről. A világbajnokság rendkívül fontos orvosi csapatának munkáját
dr. Páll Zoltán, a WAKO orvosi bizottságának elnöke vezeti.

Antalyában a keddi napon késő reggeltől estig zajlottak a selejtezők két ringben és a hat tatami küzdőtéren. A gyenge hétfő esti kezdést egy felemás kedd követte. A point fighting versenyzők hozták mérkőzéseiket. A light- és kick-light válogatottnak most nem sok babér termett, hiszen kevesen jutottak tovább. Nem volt erős tehát az az előzetes jóslat, hogy ez a világbajnokság talán az eddigi legnehezebb erőpróbát jelenti a magyar kick-box válogatottnak.

Így járt a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzője Sélley Anna is, aki mind a kick-light, mind a light-contact mérkőzését elvesztette. Kick-light-ban heroikus küzdelmet vívott az orosz „monstrummal”, az egy fejjel nagyobb Anasztazija Sakinával. A végén meg is szorította az orosz hölgyet, de a hátrányt nem sikerült behoznia. A light-contactban a tavalyi Európa-bajnok Diletta Faiola (Olaszország) jelentette a világbajnokság végét. Így Sélley Anna elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!