Sport

2012.08.23. 15:53

Három békési csapat indult a virtusvetélkedőn

Az elmúlt hétvégén Jászdózsán rendezték meg a Kárpát Medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője versenysorozat idei döntőjét.

BEOL

 Az ide volt a sorozatban 15. döntő, így egy nagy hagyományokkal bíró versenyen vehetett részt a 26 csapat több, mint 400 versenyzője.
A csapatok két kategóriában küzdöttek egymással a minél jobb eredményekért. Voltak csak férfi versenyzőket felvonulható csapatok, és voltak vegyes csapatok is (9 férfi és 7 női versenyző alkotott egy csapatot), akik igen változatos versenyszámok során mérték össze erejüket, kitartásukat és ügyességüket.

A kétnapos rendezvény első napján 13 különböző feladat várt a versenyzőkre, mint pl. a sodrófahajítás, súlyhúzás, farkastartás, bálagörgetés, petrencés rúd tartás, gumicsizma hajítás, farönkpakolás, tejeskanna-cipelés, stb...

Míg másnap három versenyszámban mérkőztek meg a csapatok. Ekkor várt a csapatokra a szekértolás, a tűzoltóautó húzás, valamit egy vegyes váltószám a szombati nap versenyszámaiból.

Békés megyét három együttes (Körösladány, Örménykút, Csárdaszállás) képviselte a nemzetközi döntőn, amelyre a határon túlról is érkeztek csapatok. Az előző évek versenyeivel ellentétben, idén először nem voltak lélekszám szerinti kategóriák, így az eddig az 500 lélekszám alatti településeknek meg kellett küzdeniük a több ezer fős községek, sőt városok csapataival is.

Hatalmas küzdelem szemtanúi lehettek a helyiek, ahol a versenyzőknek nem csak egymással, de a tűző nappal és a 30 fokot meghaladó hőséggel is meg kellett küzdeniük.

Végül Csárdaszállás csapata végzett a legjobban a Békés megyeiek közül. A 20 vegyes csapatot felvonultató mezőnyben Örménykút a 20. Körösladány a 18., míg Csárdaszállás a 11 helyen végzett! Emellett Csárdaszállás csapata nyerte el a legsportszerűbb csapatnak járó különdíjat is.

A csárdaszállásiak legjobban a szekértolásban vitézkedtek, ahol a harmadik legjobb időt érték el. Sajnos egy sérülés is hátráltatta az együttest, ugyanis egyik versenyzőjük szombaton a talicskatolásban térdsérülést szenvedett, mentővel kellett bevinni a kórházba, így a vasárnapi feladatokban nem tudott részt venni. A csárdaszállásiak elmondták, hogy jövőre mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek a legjobb 8 közé, és hogy ezt elérjék jövőre nagyobb hangsúlyt fektetnek az erőnléti, ezen belül is a futóedzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!