Sport

2010.10.23. 14:21

Kick-box: Sélley Anna nem jutott tovább az Eb-n

A bakui kick-box Európa–bajnokságon először a legjobb négy közé jutásért küzdöttek a sportolók, majd a döntőbe jutásért folyt a csata. A nőknél a válogatott újonca, Sélley Anna, a Békéscsabai Lakótelepi SE junior idei világbajnoka +70 kg-ban a horvát Helena Jurisic ellen lépett tatamira.

BEOL

Sajnos, az első menetben nem adtak pontot a bírók a csabai lány sorozásos technikáira, így a második menettől egyes ütésekkel és pontokkal próbált „Panka” felzárkózni. Itt viszont két fejrúgást „benézett” a fiatal versenyző, és ez a végső elszámolásnál döntőnek bizonyult. A harmadik menetben a csapattársak biztatása mellett lendületbe jött Sélley, egyre csökkent a különbség.

Már úgy tűnt, megfordul a mérkőzés, de ehhez az idő kevésnek bizonyult. Egy ponttal ugyan, de a horvát lány győzött és továbbjutott, míg békéscsabai karatésnak a helytállás dicsősége jutott.

Sélley Anna megállta a helyét a felnőttek között, Zrínyi Miklós mesteredző, szövetségi kapitány is elismeréssel beszélt teljesítményéről. A horvát lány egyébként jóval könnyebb mérkőzés után bejutott a súlycsoport döntőjébe. A magyar kick-box válogatott öt tagja döntőzik szombaton, remélhetőleg nagyobb szerencsével, mint Sélley Panka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!