Hirdetés

2023.05.02. 13:38

Idén végre szép lehet a kerted!

Mindenki szeretne szép és rendezett kertet, azonban nem mindenkinek sikerül ezt megvalósítani. Sokan nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá a kertrendezéshez, ráadásul az időzítés is fontos, különösen akkor, ha az a cél, hogy színpompás virágok és szép növények díszítsék a kertet. A növények fontosak, de nem bízhatunk rájuk mindent: ahhoz, hogy a kerted szép és rendezett legyen, a környezet kialakítása is elengedhetetlen.

PR-cikk

Az első lépés: szabadulj meg a dzsungeltől!

A tavaszi kertrendezés egyik alapvető eszköze egy megbízható fűkasza, amely segítségével meg tudsz szabadulni a túl nagyra nőtt fűtől és egyéb gazoktól. Amikor a fűnyíró már kevésnek bizonyul, a fűkasza még segíthet, ráadásul vastagabb szárú növények kivágására is képes lehet – persze attól függően, hogy milyen fűkaszát választunk.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a fűkaszák nem egyformák. Eltérő lehet a teljesítményük, a súlyuk, a vágásszélességük, és még az is, mi működteti őket. Lehet egy fűkasza benzines, elektromos vagy akkumulátoros – általában a benzines örvend a legnagyobb népszerűségnek. A súlynál fontos figyelembe venni, hogy mekkora fűkaszával fogsz tudni hosszabb távon dolgozni, a vágásszélesség és a teljesítmény pedig azt fogja befolyásolni, hogy mennyi idő alatt tudsz lekaszálni egy adott területet.

Young,Farmer,Gardener,Cutting,Grass,Weeds,In,The,Orchard,Plum
Forrás: Miljan Zivkovic / Shutterstock.com

Segíts a gyepednek megmaradni!

Mindig szerettél volna szép, zöld gyepet, de sosem sikerül elérni? A praktikus gyepháló segítségedre lehet ebben a feladatban! Előnye abban rejlik, hogy megvédi a füvet a túlzott elhasználódástól és a kopástól, növeli a teherbíró képességét, ezáltal hosszabb életűvé teszi azt. Emellett a gyepháló segít megelőzni a gyomnövények terjedését, és lehetővé teszi a fű jobb levegő- és vízfelvételét.

Installation,Of,A,Plastic,Mat,As,A,Substitute,For,Lawn.
Forrás: Beekeepx / Shutterstock.com

Ha folyamatosan küzdesz a fű kopásával, a gyeprács lehet a megoldás a problémádra! A műanyag gyeprács vagy gyepháló gyakorlatilag láthatatlan, mégis sokat segít abban, hogy a fű szép és kopásmentes maradhasson.

A gyepháló mellett a kerti textil is nagyon jó szolgálatot tehet a gyomok terjedésének megelőzésében. Ha szeretnél szép növényeskertet fenntartani, lehetőleg minimális gazolással, mindenképp rakj le a földréteg alá kerti textilt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában