"Brüsszellel karöltve"

2021.07.10. 15:22

Böröcz László: a baloldal az emberekkel fizettetné meg a klímaváltozás költségeit

A baloldal – Brüsszellel „karöltve” – a multinacionális vállalatok helyett az emberekkel fizettetné meg a környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit a magasabb rezsiárakon keresztül – mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese a szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Böröcz László, a Fidesz képviselője elõterjesztõként felszólal a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükrõl szóló törvény vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 14-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Böröcz László azt mondta, a Fidesz nem támogat olyan javaslatot, amely a lakossági energiaárakat növelné.

„Szerintünk nem a magyar családoknak, hanem a nagy szennyező cégeknek kell megfizetni a klímavédelemmel járó költségeket”

– hangsúlyozta a frakcióvezető-helyettes, hozzátéve, hogy a baloldal a zöld átállás költségeit az emberekkel fizettetné meg, ezért most egy politikai vita zajlik.

„Mi arra bátorítunk mindenkit, töltse ki a nemzeti konzultációt, és ne hagyjuk, hogy a nagy környezetszennyező cégek helyett az emberekkel fizettessék meg a klímaváltozás árát”

– fogalmazott Böröcz László.

Borítóképünkön Böröcz László, a Fidesz képviselője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában