Orbán Viktor és Novák Katalin is köszöntötte a frissen megkoronázott brit uralkodót

Közösségi oldalán üzent a miniszterelnök és az államfő.

III. Károly brit király a koronázótrónon, miután Justin Welby canterburyi érsek megkoronázta Szent Eduárd angol király koronájával a Westminster-apátságban 2023. május 6-án

Forrás: MTI/AP/PA pool

Fotó: Andrew Matthews

Megkoronázták III. Károly – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor, aki egyúttal Isten áldását kérte a brit király uralkodására. 

Ugyancsak egy közösségi oldalon, a Twitteren köszöntötte III. Károly királyt Novák Katalin. A köztársasági elnök, aki részt vett a Londonban rendezett ceremónián, azt írta:  

Magyarország nevében Isten áldását kérem III. Károly királyra és Kamilla királynére ezen az Önök családja és nemzete számára emlékezetes napon. Bízom abban, hogy a brit-magyar kapcsolatok az Önök uralkodása alatt tovább erősödnek. Isten éltesse a királyt! Uralkodjon sokáig!

 - fogalmazott Novák Katalin.

A magyar köztársasági elnök később egy szelfit is közzétett, melyen Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia államfőivel és párjaikkal látható:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában