Brutális biztonsági intézkedésekkel készülnek III. Károly koronázására (videó)

III. Károly királyt szombaton koronázzák meg Londonban.

Fotó: Yui Mok / POOL / AFP

Történelmi eseménynek lehetünk szemtanúi szombaton, május 6-án, amikor megkoronázzák III. Károly királyt, aki édesanyja, II. Erzsébet királynő halála után lép majd a trónra.

A koronázást a Hírtv élőben közvetíti majd, de TikTok-csatornájukon már az utóbbi napokban is rengeteg érdekességet osztottak meg az olvasókkal. Kiderült például, hogy valóban átok ül-e azon a gyémánton, amely Kamilla királyné koronáját díszíti, és arra is fény derült, mit visel majd a király a koronázási ceremónia alatt.

Egyik legfrissebb videójukban annak jártak utána, milyen biztonsági intézkedésekkl készülnek a történelmi eseményre Londonban.

Talán nem árulunk el titkot azzal, hogy elképesztő módon figyelnek majd a biztonságiak, a koronázás útja lesz valószínűleg a világ legjobban bekamerázott területe.

Nemcsak a tévétársaságok operatőrei, de számtalan kamera is figyeli majd az útvonalat, és akár automata arcfelismerős rendszert is használhatnak, hogy kiszűrjék a gyanús és veszélyes elemeket.

 

Ugyanis nemcsak a terroristagyanús személyeket vagy a királyságot ellenzőket akarják távol tartani, hanem azokat az extrém rajongókat is, akik esetleg túl közel szeretnének kerülni Károlyhoz és Kamillához.

@hirtv_official A koronázási menet London legismertebb nevezetességeit érinti! #london #koronázás #király ♬ eredeti hang – HírTV - HírTV

Borítókép: III. Károly király és Kamilla királyné a koronázás alkalmából rendezett kertipartin a londoni Buckingam Palotában  május 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!