kiemelkedő tehetség

2019.03.26. 10:58

Magyarországra jön napjaink egyik legmenőbb énekesnője

Az ausztrál Courtney Barnett a kritikusok szerint az egyik legegyedibb hanggal rendelkezik az indie rock világában.

Australian singer and songwriter Courtney Barnett performs live at APE Presents, at Victoria Park, London on June 3, 2018. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)

Forrás: AFP / Alberto Pezzali / NurPhoto

Courtney Barnett vegyíti a mélyenszántó gondolatokat a pusztító önértékeléssel. Számtalan díja, amit otthon, Ausztráliában kapott, csak úgy, mint Grammy- és Brit-díj jelölései, a hízelgő sajtóvisszhang és az őt imádó közönség mind azt mutatja, hogy Barnett globális felemelkedése egyszerre példátlan és fontos.

A zenerajongók ritkán lehetnek szemtanúi olyan elismerő, szuperlatívuszokkal teli kritikáknak, mint amelyeket Barnett debütáló albuma, a Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Think című anyag kapcsán kapott 2015-ben.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=3KNsBCf34fQ

2017-ben egy csodálatos lemeze jelent meg – a bensőséges és gyönyörű duettalbum Kurt Vile-lel -, a Lotta Sea Lice, ami nagyszerű kiegészítő volt, amíg megjelent a „világtól-megfáradt-de-kemény” második szólóalbuma, a Tell Me How You Really Feel 2018-ban.

Míg a dalszövegek továbbra is költőiek politikai és személyes vonatkozásban is, a Tell Me ... egy új, lírai gazdagságot mutat.

Barnett legújabb dalaiban minden egyes sorban számtalan réteg jelentését lehet felfedezni, miközben saját gitárjával kíséri azokat. Az egyre szokatlanabb dalszerkezetek és a hangulatok a jövőbeni ambíciókra utalnak, míg briliáns, erőtől duzzadó koncertjei kizsigerelik a közönséget mind az öt kontinensen.

Az énekesnő legújabb turnéjával Budapestre is ellátogat, 2019. május 20-án ad koncertet az Akvárium Klubban!

Jegyek már kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!