Kultúra

2013.10.14. 08:17

Munkával és csokitortával ünnepelt az 50 éves Kiss Ottó

Csendesen, de nagy örömmel - így válaszolt lapunk kérdésére Kiss Ottó Gyulán élő író, költő, akit arról faggattunk, hogyan telt 50. születésnapja.

BEOL

– Dolgoztam, elmentem a kislányomért az oviba, aztán az anyukájától kaptam egy hatalmas csokitortát! De meglepett a szakma is: Grecsó Krisztián barátom a bárkaonline-ra írt megható köszöntőt, Gombos Péter pedig a Papírhajóra szép sorokat a Csillagszedő Márióról.

Mára a munka és a család tölti ki a kortárs élvonalbeli író életét, mint fogalmaz: ha voltak is hobbijai, ma már nincsenek, de ezt egyáltalán nem bánja, igyekszik minél több időt a családdal tölteni.

Természetesen az olvasásra mindig jut idő:

- Néhány napja szolnoki fellépésen voltam, a vonaton kezdtem el Tóth Krisztina új regényét, az Akváriumot. Vasárnap Egerbe megyek, akkor majd folytatom, mert ígéretes. Otthon mostanában már szinte csak meséket olvasok – lefekvéskor a kislánynak.

Azért ott van a zene is, mint fontos kulturális táplálék, de mint lapunk kérdésére kifejtette, nem nagyon fedez fel új dolgokat, mert "leragadt" a Kispál és a Borznál.

Természetesen a munkáról is faggattuk az immár ötvenes írót, arra voltunk kíváncsiak, hogy mióta fiatal apuka, változott-e a munkamódszere, ha gyermekeknek ír?

– Igen is meg nem is - hangzott a válasz. - A napokban adtam le az Ati és a holdvilág című mesekönyvet, karácsonyra jelenik majd meg. De ezzel párhuzamosan elkezdtem újra gyerekverseket is írni, és ezt nagyrészt a kislányomnak köszönhetem. Még nincs hároméves, de máris sokat tanultam tőle: az új verseskönyvet gyakorlatilag együtt írjuk.

Végül arról faggattuk Kiss Ottót, hogy a Békés megyei olvasók mikor találkozhatnak vele:

– A megyében mostanában nem leszek, néhány nap múlva a szabadkai Sínbusz fesztiválra utazom, aztán Szlovákiában lépek fel, de az új mesekönyvet karácsony előtt biztosan bemutatjuk majd Gyulán vagy Békéscsabán is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!