Kultúra

2009.02.09. 19:25

Mészáros Mihály meggyógyult és újra játszik

A Disznójáték premierjét november közepén a szokásosnál is nagyobb izgalom előzte meg a Jókai színházban. Mészáros Mihály a bemutató előtt pár nappal megbetegedett és kiesett a produkcióból. A mindössze négyszereplős darabot akkor csak vendégművész beugrásával menthették meg.

N. K.

A színművészt aztán egészen január végéig nem látta a békéscsabai közönség. Szerencsére már ismét jól van és újra játszik. Színpadra lépett két hete a Lüzisztraté, illetve pénteken a Vörös és fekete felújított előadásaiban. 

— Soha hasonló még nem fordult elő velem, pedig 38 éve vagyok a pályán! — mondta tegnap Mészáros Mihály. — Törött lábbal is játszottam, az Arturo Uiban tolószékben adtam elő az egyik bandavezért. A nagy öregek azt mondják: beteg színész nincs, csak halott színész. A Disznójátéknak valóban kicsit meghaltam; bizonyos körülmények arra késztettek, hogy jobb, ha kiszállok és vigyázok az egészségemre. Pár napos mély alvás segített helyreállítani az idegállapotomat, s hamarosan részt tudtam venni vidéki fellépéseken.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Mészáros Mihály
[/caption]A művész gyógyulásában sokat segített a közönség is; amikor híre ment, hogy beteg, több száz telefonhívást és e-mailt kapott. Mindez jólesett és arra sarkallta, hogy újra játsszon. A Disznójátéknak megnézte az utolsó előadását, a kollégái ajándékokkal fogadták. Egyelőre a felújításokban vesz részt, az évad további előadásaiban nem kapott szerepet. A város részéről megnyilvánuló érdeklődés arra biztatja, hogy maradjon a színpadon, de ezt majd a színház vezetőségével kell megtárgyalnia.

Annyit elárult, nem bújik el sem a közönség, sem a feladat elől. A Lüzisztraté egyébként közkívánatra került újból műsorra három hónap után, így nem igényelt különösebb előkészületeket. A Vörös és feketét viszont a tavalyi műsorból vették újra elő, négy felújító próba kellett ahhoz, hogy előadják Békéscsabán és Aradon, márciusban Sopronba viszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!