Kultúra

2008.11.13. 14:50

Mégis megtartják a Disznójáték premierjét

Mégis megtartják pénteken a Disznójáték premierjét a Békés Megyei Jókai Színházban — adta hírül Fekete Péter direktor, a darab rendezője. A bemutató kedden került veszélybe, amikor a négy főszereplő közül az egyik, Mészáros Mihály rosszul lett, így nem vállalhatta a szereplést.

f. g. k.

— Kedden éjfélkor a Kecskeméti Katona József Színház színművészét, Reiter Zoltánt Székesfehérváron értük utol. Tudjuk róla, hogy kitűnő színész, hogy munkatempója és felkészültsége lehetővé teszi, hogy megpróbálja két nap alatt elvégezni azt a munkát, amire két hét talán elfogadható időtartam lenne. A Disznójátékhoz azonban nem csak a szöveget kell tudni.

Topolánszky Tamás komoly koreográfiát is készített a drámához, és ebben a darabban, amely négy sertésről és a vágás napjáról szól hova is tudna a színész elbújni, a tömegben, alibizni a színpadon. Túl egy végigpróbált szerdai napon és éjszakán ma úgy véljük, lehetetlen nem létezik, megcsináljuk — mondta Fekete Péter.

A hirdetés után folytatódik!

Reiter Zoltánt nem ismeretlen a békéscsabai közönségnek, az Állítsátok meg Arturo Uit! című Brecht darabban már játszott.
Az, hogy pénteken megtartják a bemutatót, azt jelenti, hogy a bérletes előadásokat az előre meghirdetett időben tartják a Jókai színházban.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Bicskei István Bütyök, Kara Tünde, Hodu József, Reiter Zoltán
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!