Szakképzés

2024.02.14. 15:55

Sokoldalú szakemberek nevelése a cél: erről is egyeztettek

Erdős Norbertet, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjét látogatta meg fogadónapján Simon István Tamás, a Gyulai Szakképzési Centrum (GySzC) kancellárja és Kovács Zsuzsanna főigazgató.

Csete Ilona

Erdős Norbertnél jártak a szakképzési centrum vezetői. Fotó: Facebook

Orosházának, mint ipari központnak, intézményi szinten is reagálnia kell a helyi sajátosságokra, a munkaerőpiaci igényekre. A GySzC azzal, hogy elválasztotta az intézmény szakmai irányítását az infrastrukturális és egyéb feltételek megteremtésének menedzselésétől, sokkal jobban el tudja látni komplex feladatát, azaz hogy a munkaerőpiac elvárásainak megfelelően képzett, sokoldalú szakembereket neveljen a felvevőpiac, ezen belül a térségi gazdasági szereplők számára – fogalmazott bejegyzésében a politikus a találkozóról közösségi oldalán.

A tanárok megbecsülése elengedhetetlen feltétele a színvonalas oktatói munkának. A kancellár beszámolt arról, hogy a 32,2 százalékos oktatói béremelés intézményükben is megvalósult, sőt a GySzC saját hatáskörben a pótlékokat is rendezte. A sok száz itt tanuló diáknak és a felnőttképzésben részt vevő hallgatónak jó esélye van arra, hogy a képzőközpontban szerzett elméleti és gyakorlati tudással felvértezve megállja a helyét és megtalálja számításait a való világban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!