Közélet

2011.10.19. 13:23

Zongoratortával tisztelegnek Liszt emlékének a békszisek

Zongorát ábrázoló dísztortát készítenek október 21-én Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére a BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskola növendékei, a tanítási órák végét pedig zongoraszó fogja jelezni - közölte a békéscsabai iskola szakoktatója az MTI-vel szerdán.

MTI

Mladonyiczki László elmondta: az évfordulóra a cukrásznak tanuló diákok a tanáraikkal közösen készítik el a dísztortát, de emlékasztalt is állítanak Liszt Ferenc emlékére. A négyterítékes asztalra a tányérokat külön erre az alkalomra Hollóházán készítették szélén fekete-fehér zongorabillentyűket ábrázoló díszítéssel. Az asztal többi dekorációja is illeszkedik a zongorához, illetve a zene világához, például a kisebb tányérokat kottafejek fogják díszíteni.
   
Az emlékasztalt egyébként most először láthatják majd az érdeklődők, a diákok ezzel a produkcióval készülnek az országos szakmai versenyre is.
Az évforduló alkalmából artisztikai kiállítás is lesz, amelyen fekete retekből és sütőtökből formálják meg a tanulók Liszt Ferenc kezét.
   


A tanórák végét csengő helyett zongoraszó fogja jelezni, a szünetekben a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Zeneiskola növendékei mutatnak be egy-egy zongoradarabot Liszt Ferenc műveiből.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!