kézilabda

2018.01.19. 11:02

Jól teljesítettek a szarvasi kézisek

A Szarvasi NKK NB II.-es női kézilabdacsapata bajnokként kezdte a harmadosztályú 2017–18-as pontvadászatot. Nem volt jelentős változás az aranyérmes gárdában, csupán Buzási­ ­Orsolya visszatért Gyulára­, ­Zelei Bernadett hagyott fel a ­játékkal, Labát Petra pedig­ anyai örömök előtt áll, ezért átmenetileg beszüntette a sportot.

Munkatársunktól

A távozók pótlására­ az orosházi nevelésű ­Balogh Vanesszát igazolták le a ­Körös-partiak, év közben pedig a külföldi munkavállalásból hazatérő Gábor Eszter is csatlakozott hozzájuk­.

– Szakmailag és anyagilag is jelentős különbség van a két osztály között, amit mi leginkább játékosok hiányában nem tudtunk meglépni – mondta elöljáróban Száva Flórián edző. – Ebben a régióban sok a csapat és kevés a játékos, emiatt nagyon nehéz lett volna minőségi kézilabdásokat igazolni a magasabb osztályhoz. Az NB I. B-ben a legtöbb egyesület profi vagy félprofi játékosokat alkalmaz, heti öt-tíz edzés mellett, ezt mi nem tudtuk bevállalni. Maradtunk az NB II.-ben, ahol továbbra is domináns szerepet kívántunk játszani.

Nem kalibrálták el magukat. Mindezt jól jelzi, hogy egyetlen meccs kivételével valamennyi riválisukat ­legyőzték, így most az ­Algyő mögött a második helyről várhatják a tavaszi folytatást. Csak azt sajnálhatják, hogy a Tisza-partiaktól elszenvedett vereséggel bő egyéves győzelmi sorozatuk szakadt meg.

– Azt gondolom, hogy a ­tabella hűen árulkodik az őszi teljesítményekről. Ez a realitás. Algyőn nem volt akkora különbség, amit az eredmény mutat, csak a végén egy picit bealudtunk, de ők az akkori állapotban jobbak voltak, ez elvitathatatlan. Rutinos játékosaik vannak, az átlagéletkoruk is jóval alacsonyabb – ismerte el az edző, akinek nem ez volt az egyetlen infarktusközeli meccse az idény során.

Csapatának többször akadtak nehézségei, igaz mindez rendre csak átmeneti állapotot jelentett, amit menet közben sikerült korrigálni. Hogy mi volt az oka a hullámzó teljesítménynek, azt Száva ­Flórián a következőkkel indokolta.

– Őszintén szólva sokáig kerestem, mi a gyengébb kezdés vagy éppen végjáték oka? Aztán arra jutottam, nem kell okokat keresni, mert a mi játékosaink vannak annyira dörzsöltek, hogy csak annyit adnak ki magukból, amennyi a biztos sikerhez kell. Ez inkább csak az én szívműködésemnek okozott problémát, különösen Lajosmizsén és Szolnokon adtunk tekintélyes előnyt az ellenfelünknek.

A tréner elmondása szerint nem könnyítette meg a dol­gukat, hogy regnáló bajnokként ellenük mindenki fokozottan nyerni és bizonyítani szeretett volna. Az elfoglalt második hellyel elégedettek lehetnek, mivel azzal tervszerűen teljesített a csapatuk.

Hajdu Andrea (labdával) a szarvasi együttes egyik meghatározó játékosa volt a bajnokság őszi idényében. Fotó: Babák Zoltán

– Az elképzelésünk változatlan, a dobogó a fő cél, hogy az évek óta tartó sorozatunk ne szakadjon meg ­ebből a szempontból. Még arról sem mondtunk le, hogy megvédjük a címünket. Hosszú az idény, bármi megtörténhet, még az is, hogy egy ki-ki meccset játszunk az Algyővel a májusi utolsó héten. Cél az is, hogy a tehetséges fiataljainknak egyre több játéklehetőséget tudjunk biztosítani a felnőttek között. Az ificsapatunk várakozáson felül szerepelt, az első helyen áll, csak az okozhat törést, hogy a kiöregedők nem Szarvason képzelik el tanulmányaik folytatását – tette hozzá ­Száva Flórián, aki január 5-től immár az új idényre készíti fel a szarvasi kézilabdás hölgyeket. Heti három gyakorlás van, az idő előrehaladtával edzőmeccseket is játszanak és tornákon is részt vesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában