kézilabda

2018.10.17. 19:53

A győzelemre is reális esélye volt a liláknak

Szerda este az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE az Érddel csapott össze. Kiküszködték a pontot

G. P.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Érd 30–30 (15–17)

Kézilabda Békéscsaba, 1000 néző. V.: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária. Békéscsaba: Balog J. – Kovács A. 2, VUKAJLOVICS 8, Szögi 2, Zöldi-Tóth 3, WALFISCH 10 (4), DOKOVICS 4. Cs.: Binó, HORVÁT D. (kapusok), Bottó 1, Agbaba. Vezetőedző: Horváth Roland. Érd: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 8 (3), Kiss N. 2, Kisfaludy 4, Jerábková 5, Tóth G. 4 (1), GÁVAI 5. Cs.: Foggea (kapus), Lavko 1, Schatzl Natalie 1, Lassource, Simon A. Vezetőedző: Szabó Edina.

Kiállítások: 10, ill. 18 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–2. 9. p.: 4–6. 15. p.: 8–10. 21. p.: 11–11. 27. p.: 13–16. 29. p.: 15–16. 38. p.: 17–21. 47. p.: 22–23. 50. p.: 25–24. 52. p.: 27–25. 56. p.: 29–29.

Az első gól Jerábková nevéhez fűződött, Vukajlovics még abban a percben egyenlített. A lila-fehérek részéről támadásban sok volt a hiba, de a Pest megyeiek sem dicsekedhettek, nem tűntek túl nyugodtnak a mérkőzés elején. Egy ízben ugyan elléptek két góllal, de Szögiék ismét egalizáltak. Gyors volt a játék, a hazaiak többnyire átlövések, a vendégek Krpezs-Slezák góljaival, illetve leindítások után voltak eredményesek.

Fotó: Kiss Zoltán

Amikor másodjára próbált belelendülni az Érd, Horváth Roland is lépett, időt kért. A csabaiak folyamatosan ott loholtak az érdiek nyomában, sőt, rendre be is hozták hátrányukat, de a vezetést nem sikerült megszerezniük. Horváth Roland a 22. percben már a harmadik kapusát állította a háló elé, bizony hiányzott a ketrec előtt az igazán jó teljesítmény, a hazaiak szerencséje, hogy a válogatott Janurik sem remekelt. A 25. percben 13–15-nél Szabó Edina is letette a zöld táblácskát a zsűri asztalára. A 27. percben először mutatott háromgólos vendégelőnyt az eredményjelző. Szögi elhibázta csapata első hetesét, és egy belemenés is akadályozta az Előrét abban, hogy közelebb férkőzhessen ellenfeléhez. Aztán egy perccel a dudaszó előtt ez sikerült, de a gólgyártást elkezdő Jerábková keretbe foglalta első félidei játékát.

Úgy látszott, hogy beválik a csabai edző húzása és a fiatal Horvát Dorina többször megtréfálja az érdi átlövőket, aki a 2. félidő elején három perc alatt már a harmadik nagy bravúrját mutatta be. Mivel azonban számtalan helyzetben bizonytalankodtak Szögiék, így inkább csak nőtt a különbség a felek között. A csabaiak irányítója egyébként is sokat hibázott ezen a mérkőzésen, a nagy igyekezet sokszor torkollott kapkodásba. Az akarattal, lelkesedéssel ezen a napon sem volt gond, és a mérkőzés háromnegyedénél is reális volt az esély a pontszerzésre. Húsz másodperc erejéig kettős emberelőnyben játszhatott a házigazda és csak egy találat kellett volna ahhoz, hogy ismét egyenlő legyen az állás. 23–24-nél időt kért az érdi edző, vélhetően nem arra számított, hogy ennyire meg kell küzdenie csapatának.

A 49. percben Walfisch büntetőjével kiegyenlített a Békéscsaba, sőt, egy érdi bakit követően Vukajlovics gólja a vezetést jelentette a Csabának, a meccs során először, de nem utoljára! A hajrában új erőre kaptak a lilák, de az érdiek sem hagyták annyiban és a megtáltosodó Jerábková vezérletével négy perccel a vége előtt kiegyenlítettek. Ekkor kért időt Horváth edző. A Csabának többször lett volna módja a maga javára fordítani az állást, de az addig ebben a helyzetben biztosan lövő Walfisch büntetőt rontott. Az 59. percben Szabó Edina kért időt. Fél perccel a vége előtt éppen aztán éppen az a játékos egyenlített, aki az előbb rontott. A döntetlen is óriási bravúr!

Horváth Roland: – Gratulálok a lányoknak! Ilyen jól még soha nem láttam őket játszani! Szabó Edina: – Igazságos döntetlen. Mindkét csapatnak voltak jó és rossz periódusai. Nem találtuk a játék ritmusát az egész mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában