Labdarúgás -- Békés Vármegyei Kupa

2024.02.23. 13:28

Tétre menő negyeddöntők a vármegyei kupában

Négy helyszínen pattog majd a labda szombaton a labdarúgó Békés Vármegyei Kupa keretében. A párharcok győztesei ott lehetnek augusztus első hétvégéjén a MOL Magyar Kupa országos tábláján.

Bakulya Mihály

A végegyháziak egy I. osztályú csapatot már elbúcsúztattak ősszel. Fotó: Markovics Bence

Fotó:

A honi szövetség nemrégiben közzétett versenykiírása alapján – az NB III.-ban szereplő klubokon túl – Békés az eddigi három helyett ősztől négy csapattal képviseltetheti magát a sorozatban. Mindez fölöslegessé teszi a harmadik helyért kiírt mérkőzést a vármegyei kupában.

Ami pedig a küszöbön álló programot illeti, a legérdekesebb csatára Mezőmegyeren van kilátás, ahol két azonos osztályban érdekelt rivális találkozik. A házigazdák igazi kupacsapatnak számítanak, az utóbbi két évben az országos versengésben is megmutathatták magukat, ezzel együtt sem lehetnek biztosak a dolgukban, hiszen a szabadkígyósiak megerősítették keretüket a téli felkészülési időszakban. Ez lesz az egyetlen olyan helyszín, ahol döntetlen esetén büntetőpontról elvégzett rúgások döntik el a továbbjutást, tekintettel arra, hogy a további párosításban két vagy három osztálynyi különbség van a felek között. Ennek megfelelően a Kétegyháza, a Tótkomlós és a Végegyháza részéről már egy szoros eredmény is komoly bravúr lenne.

A negyeddöntők programja. Február 24., szombat, 14.00: Kétegyházi SE–Gyulai TFC (vezeti: Szántó Simon Péter). 14.30: Végegyházi SE–Orosházi MTK-ULE (v.: Hajdú Dávid). Tótkomlósi TC–Gyomaendrődi FC (v.: Szeles Ádám). Mezőmegyer SE–Szabadkígyósi SZSC (v.: Farkas Tamás Tibor).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában