Súlyemelés

2024.02.09. 11:43

Mitykó Veronika a kvótaszerzés reményében az Eb-n

Öten képviselik a piros-fehér-zöld színeket a hétfőn kezdődő és február 20-ig Szófiában rendezendő Európa-bajnokságon.

Gajdács Pál
Mitykó Veronika
Forrás: Facebook

Ott van ugyanakkor az indulók között a 21 éves Árva Cintia, aki az 55 kg-osok mezőnyében próbál szerencsét, a 19 éves Szalai Lili (71 kg) és a 26 esztendős Horváth Laura (76 kg) is.

A legtöbbet az U23-as Európa-bajnoktól, a 87 kg-ban próbálkozó békéscsabai Mitykó Verától remél a legtöbbet a szakvezetés.
– Mitykó Veráról azt mondhatom, hogy nagyon jó formában van, tőle országos csúcsot várunk, s nem lennénk meglepve, ha az első hat között végezne. Reméljük, plusz segítséget jelent majd, hogy edzője, Bökfi János is kinn lesz vele Szófiában – nyilatkozta az MTI-nek Dobos Imre, a hazai sportági szövetség első embere.

A 23 éves Mitykónak és a 38 esztendős, ólomsúlyú Nagy Péternek a mostani Eb az utolsó előtti állomást is jelenti a párizsi olimpiára kvalifikáló versenyek sorában. Mivel még nincs ötkarikás kvótájuk, Szófiában, illetve a kvótaszerzés utolsó lehetőségeként az április eleji, thaiföldi világkupán kell olyan összetett eredménnyel kirukkolniuk, amellyel kategóriájukban még helyet szoríthatnak maguknak az olimpiai indulók között. Ez Mitykó esetében jóval 220, az ólomsúlyú Nagy Péternél pedig 410 kiló feletti összprodukciót feltételez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában