Labdarúgás

2024.02.29. 21:08

Évad előtti továbbképzést tartottak

Megtartotta hagyományos idény eleji frissítő kurzusát az MLSZ helyi igazgatósága Játékvezetői Bizottsága. A sípmesterek idén az Előre sajtótermében sereglettek össze, ahol az UEFA DVD-elemzését tekintették át és a szellemi tesztet töltöttek ki, azt követően a Tünde utcában a fizikai felmérést végezték el.

Bakulya Mihály

Szpisják Zsolt területi igazgató a honi szövetség elvárásait fogalmazta meg a résztvevők felé, Hrabovszki András JB elnök pedig amolyan állománygyűlés keretében vázolta a kurzus tematikáját.

továbbképzés, képzés, labdarúgás
A tesztírás mindig sarkalatos pontja a képzéseknek

– A kollégák jó százalékkal vettek részt a képzésen, de akadtak sérültek és betegek, akik számára új lehetőséget kell biztosítanunk, emiatt a keretek véglegesítését csak március közepén ejtjük meg – nyilatkozta érdeklődésünkre az elnök.

Azt is tőle tudjuk, hogy a jelenlévők DVD-n alaposan kivesézték az UEFA tananyagát, majd a tavaszi működéshez elengedhetetlen elméleti szabályteszt írása sem maradt el, a végén pedig a fizikai kondíció fenntartásáról szolgáltattak tanúbizonyságot a szomszédos Tünde utcai futópályán.

Hrabovszki András reményét fejezte ki, hogy a játékvezetők döntő többsége sikerrel veszi a kettős rostát, hiszen nincsenek sokat, feladat viszont annál több akad a kollektíva számára.

– A különböző bajnokságok megszaporodtak, ezzel együtt jelentősen megnőtt a mérkőzések száma, amihez több játékvezetőre van szükség. Hogy növelni tudjuk a létszámot, tanfolyamokat szervezünk, a tavaszira még éppen lehet is jelentkezni Medovarszki Jánosnál. Bízunk benne, hogy megfelelő érdeklődés mutatkozik a felhívásunkra és évente többször tudunk képzést indítani – fogalmazott a JB vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában