Futsal - NB II.

2024.01.20. 16:11

Vereségük ellenére maradtak az élen

Az NB II.-es bajnokság ötödik fordulójában szenvedte el első vereségét a Gyulai Amazonok női együttese. A fürdővárosiak péntek este Salgótarjánban maradtak alul egy kevés gólos, izgalmas rangadón, ezzel együtt továbbra is vezetik a Keleti csoport mezőnyét.

Bakulya Mihály

A gyulai lányok korábban csak a bajnok DEAC csapatával szemben maradtak alul a Magyar Kupában

Fotó: Kiss Zoltán

Salgótarjáni VSE–Gyulai Amazonok 2–1 (1–0)

NB II.-es női futsal-mérkőzés. Salgótarján, 100 néző. Vezette: Lucián, Debreczeni (Gergely).

Gyula: Szűcs – Lovas, Kajári, Molnár Á., Kurai. Csere: Kovács V., Kurta, Mezei, Szappanos, Nagy K., Komlósi, Futaki. Edző: Molnár Zoltánné.

Gólszerző: Bede Anna (10.), Bujtár-Bokor (27.), ill. Molnár Á. (26.).

Sokáig félve kóstolgatta egymást a két csapat, mígnem a félidő közepén a Salgótarján Bede Anna átlövésével megszerezte a vezetést. A folytatásban megélénkült a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, újabb gól azonban csak a második félidőben esett. Ekkor a gyulaiak sok támadást tudtak felépíteni, igaz a kapu előtt pontatlanok voltak. Molnár Ágnes egy távolról eleresztett lövéssel egalizált, majd rögtön ezután egy szabadrúgás pattant meg az egyik védőn, ezzel újból a házigazdák vezettek. Rá is ültek az eredményre, megszállva a kapujuk előterét. A vendégek próbálkoztak becsülettel, de ezen a napon nem tudtak több gólt szerezni.

Molnár Zoltánné: – Nem igazán ment a játék a csapatnak, kapkodtunk a mérkőzés elejétől kezdve. Voltak jó periódusaink, de ma kevés játékos nyújtott kiemelkedőt. Egy vereség nem jelenti a világ végét, meg kell tanulnunk higgadtnak maradni.

A Keleti csoport állása: 1. Gyulai Amazonok 12 pont (5 mérk.), 2. Eger SE 10 (5), 3. Nyírség FC 9 (4), 4. Salgótarjáni VSE 8 (4), 5. Orosházi MTK-ULE 4 (4), 6. Újfehértói SK 0 (4), 7. BTE Felsőzsolca 0 (4).


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában