Kerékpársport

2024.01.15. 09:44

Az év felnőtt férfi kerékpárosa BMX Freestyle kategóriában a gyulai Kempf Zozó

BMX Freestyle kategóriában Az év felnőtt férfi kerékpárosának választották a gyulai Kempf Zozót. Az elismerést a pénteki díjátadó gálán adtákát.

Papp Gábor

Kempf Zozo

Forrás: Facebook/Kempf Zozo

Mint a bringasport.hu oldalon olvasható, az eseményen Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a kerékpársport kilépett a sportrajongók szűkebb világából.

– Vannak olyan napok, hetek, pillanatok, amikor az embernek szabályosan gombóc van a torkában. Például ma délután is gombóc volt a torkomban, amikor hírét vettem, hogy Szalontay Sándor az apeldoorni pálya Európa-bajnokságon már megint egy top tízes eredményt produkált. Hasonlóképp gombóc volt a torkomban akkor is, amikor vártam, hogy ki lesz az év női sportolója – utalt Princzinger arra, hogy Vas Kata Blanka a legjobb háromba került a nők között az Év sportolója választáson.

Zozo a levegőben Forrás: Facebook/Kempf Zozo

– Ami nagyon fontos volt az elmúlt egy-két-három évben, hogy a sportágunknak sikerült kilépnie a szorosabb értelemben vett sportrajongók szűkebb világából. Ma Magyarországon már nagyon sokan követik, szeretik sztárjainkat, versenyeinket, az eseményeinket. Sikerült népszerűsíteni a sportot, ami az egyik legfontosabb feladat – fogalmazott az MKSZ elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában