Torna

2024.01.24. 12:48

A válogatottba kerülésért felmérőztek a tornászok

Három szeren indult Uhrin Bernadett a Budapesten hétvégén megtartott korosztályos felmérőn, melyen arra voltak kíváncsiak a szakemberek, hogy a válogatottakba esélyes tornászok hol tartanak a munkában, a kötelezően előírt gyakorlatokat milyen színvonalon tudják előadni.

Gajdács Pál

A Torna Club Békéscsaba kötelékéből a 13 éves Uhrin Bernadett pályázott jó eséllyel a keretbe kerülésre.

– Bernadett ugrásban, gerendán és talajon mutatta be a gyakorlatait – mondta Ördög Szabolcs, a TC Békéscsaba edzője. – Korláton azért nem, mert itt még nincs meg az a magabiztossága, ami alapján ki tudtunk volna állni. Voltak kisebb pontatlanságai, például talajon előre letenyerelt, de összességében elégedett lehetett, mondta is, hogy jól érezte magát.

A szakember arra még nem tudott választ adni, hogy milyen eredménnyel zárult a felmérő, vagyis Bernadett bekerül-e a válogatottba.

– Ha nem, akkor a tavasszal kezdődő versenyeken még mindig bizonyíthat. Még serdülőkorú, de majd az ifjúságiaknál fog indulni, mert itt már szabadon választott gyakorlatokat mutathat majd be – tekintett előre Ördög Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában