Teremlabdarúgás

2024.01.15. 09:54

A házigazdák nyerték a trófeát - galériával

A Szeghalmi FC, a Körösladány MSK és a Szarvasi FC csapatai után az Orosházi MTK-ULE csapata neve került a serlegre a Kecskeméti Kft.-Békés Megyei Teremkupán, miután a vasárnapi orosházi döntőben nagy magabiztossággal győzött a fináléba jutott 9 együttes közül.

Gajdács Pál

Nagy küzdelem zajlott a pályán

Fotó: Bohus Krisztián

A Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatósága szakmai támogatásával idén januárban negyedik alkalommal került lebonyolításra a vármegyei nagypályás labdarúgócsapatok téli teremkupája. A három selejtező napból, plusz döntőből álló sorozat keretében az együttesek számára lehetőség nyílik játszani olyan ellenfelekkel, amelyek más bajnoki osztályokban szerepelnek, így a szabadtéren gyakorlatilag elképzelhetetlen lenne a randevújuk. Területi elven, január 6-7. között Szeghalmon 6 csoportban 24 együttes küzdött meg hat döntős helyért, 13-án újabb három finálés csapat kilétére derült fény 12 együttes között, másnap pedig a 9 legjobb döntötte el a serleg sorsát, immár Orosházán, az Eötvös sportcsarnokban .
A középdöntők során az első csoportban végletekig kiélezett találkozókat láthatott a szép számú közönség. Az Előre II. izgalmas csatában múlta felül az újkígyósiakat, akik nyomban azután döntetlenre végeztek a házigazdák második számú alakulatával. Az OMTK-Rákóczinak mindenképpen nyernie kellett volna a lila-fehérek fiataljai ellen a csoportgyőzelem érdekében, de ebből a párharcból is a csabaiak jöttek ki jobban, akik így elsőként jutottak a hármas fináléba.
Eredmények. 1. csoport:
Békéscsaba 1912 Előre II.–Újkígyós FC 3–2
Gól: Gedó, Farkas Á., Harmati, ill. Farkas F., Budás.
Újkígyós FC–OMTK-Rákóczi 3–3 (büntetőkkel: 4-5)
Gól: Budás 2, Burkus, ill. Halász 2, Szarvas.
OMTK-Rákóczi–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–4
Gól: Szarvas, Bónus, ill. Göblyös, Harmati, Csikós, Gedó.
Végeredmény: 1. Békéscsaba 1912 Előre II. 6 pont, OMTK-Rákóczi 2, 3. Újkígyós FC 1.
A második csoportkör meglepetését a címvédő gyengélkedése jelentette. A szarvasiak az első mérkőzésen végig előnyben voltak, de a finisben a tarcsaiak beérték őket, a büntetőrúgásokat pedig pontosabban is lőtték. A folytatásban a szénásiak meglepően sima győzelmet arattak a széteső játékot bemutató Körös-partiak ellen, így a tarcsaiak ellen már a döntetlen is elegendő volt számukra a döntős helyhez. Semmit nem bíztak a véletlenre: ezt a párharcot is magabiztosan vették.

2. csoport
Köröstarcsai KSK–Szarvasi FC 6–6 (büntetőkkel: 8:7)
Gól: Farkas Gy. 2, Egri 2, Puskás, Hajdú, ill. Barna 2, Polonszki, Zima, Palik, Kovács Zs.
Szarvasi FC–Nagyszénás SE 1–8
Gól: Truczka, ill. Márk 2, Nagy Sz., Kukovecz, Gazsi, Kókai, Kovács L., Sebők.
Nagyszénás SE–Köröstarcsai KSK 3–0
Gól: Nagy Sz. 2, Lugasi M.
Végeredmény: 1. Nagyszénás SE 6 pont, 2. Köröstarcsai KSK 2, 3. Szarvasi FC 1.
A középdöntők harmadik csoportjában a tavaly ezüstérmes berényiek is a címvédő sorsára jutottak. Első mérkőzésükön nem bírtak a remeklő Kaszaperrel, amely azután megszorongatta az esélyesnek kikiáltott orosháziakat is. A Mezőberény a házigazdák ötgólos legyőzésével még korrigálhatott volna, mindent meg is tett ezért, de a hazaiak jól zártak hátul, elöl pedig határozottabbak voltak, így hibátlanul zárták a küzdelmeket.

3. csoport
Mezőberényi LE–Kaszaper FC 2–5
Gól: Adamik, Zsíros, ill. Hatfaludy, Harmati, Szivák, Rácz R., Vincze A.
Kaszaper FC–Orosházi MTK-ULE 0–4
Gól: Darida 3, Fehér.
Orosházi MTK-ULE–Mezőberényi LE 3–1
Gól: Szabó Á., Bánki-Horváth, Fehér, ill. Fazekas.
Végeredmény: 1. Orosházi MTK-ULE 6 pont, 2. Kaszaper FC 3, Mezőberényi LE 0.

A nap zárásaként a három középdöntő győztese vívott körmérkőzést. Az első találkozón az egyre bátrabban és kreatívabban játszó csabai fiatalok jó helyzetkihasználással verték a szénási együttest. Utóbbiaknak a hazaiak ellen adatott meg a javítás esélye. Fehér Bence szabadrúgásból szerzett vezetést az orosháziaknak, majd akcióból is betalált, ami lendületet adott csapatának, a nagyszénásiakat pedig fokozatosan bizonytalanította el, innentől kezdve sorra lőtték a gólokat és tulajdonképpen simán behúzták a mérkőzést. A torna utolsó mérkőzésén az orosháziak három gyors góllal tulajdonképpen már az elején eldöntötték a találkozó és a serleg sorsát is. A csabaiak nagyot küzdöttek azért, hogy összehozzák a szépítő találatot, ami  Pusztai révén végül összejött. A tornát az Orosháza nyerte teljesen megérdemelten.
A döntő találkozóit Bakos József, Kocsondi Bálint, Petrovszki György és Telek András játékvezetők dirigálták, a díjátadáson az MLSZ képviseletében Tóth Márton, a házigazda orosházi klub részéről Tóth-Kása Sándor elnök, továbbá a névadó cég tulajdonosa, Kecskeméti Csaba adta át a díjakat.
A jótékony célra licitálásra bocsájtott Fradi-póló Vinkovics Attiláé lett, ezen felül a győztes orosházi csapat játékosai is felajánlották a nyereményüket, amely az ősszel agyvérzést kapott Urbancsok Ákos gyógykezelését szolgálja.

Hármas döntő
Békéscsaba 1912 Előre II.–Nagyszénás SE 4–2
Gól: Bacsa 2, Harmati, Rózsavölgyi, ill. Nagy Sz., Gazsi.
Nagyszénás SE–Orosházi MTK-ULE 2–9
Gól: Simon L., Lugasi M., ill. Fehér 3, Babolek 3, Szabó Á., Bánki-Horváth, Juhász.
Orosházi MTK-ULE–Békéscsaba 1911 Előre II 4–1
Gól: Darida, Fehér, Juhász, Szabó Á., ill. Pusztai O.
Végeredmény: 1. Orosházi MTK-ULE 6 pont, 2. Békéscsaba 1912 Előre II. 3, 3. Nagyszénás SE 0.
Különdíjak. Legjobb kapus: Kovács Tamás (Békéscsaba 1912 Előre II.). Legjobb mezőnyjátékos: Darida Ádám (Orosházi MTK-ULE). Gólkirály: Fehér Bence (Orosházi MTK-ULE) 6 találattal. A Szent András Sörfőzde jóvoltából a csapatok legjobbjai is díjazásban részesültek.

 

Fotó: Bohus Kisztián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában