Küzdősportok

2023.12.23. 09:22

Év végi övvizsgák futószalagon

Ahogyan közeledik az év vége, úgy sokasodnak a harcművész klubok sikeres övvizsgáiról szóló hírek. Nincs ez másképpen a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjainál sem.

Beol.hu

Gyulán az A.J.K.A. Shotokan Karate Szövetség magyarországi szervezetéhez tartozó, zömében fiatal shotokan karatésok vizsgáztak, s teljesítették a követelményeket. Idén 18 tanuló mérettette meg magát. A vizsgát Sensei Torma György VIII. DAN és Sensei Baracsi István V. DAN felügyelték. A vizsgáztatók munkáját szenior fekete öves karatésok is segítették. A kitartó felkészülésnek köszönhetően mindenki sikeres vizsgát tett.

Szintén a hét végén tartott évzáró övvizsgát a József Attila Lakótelepi Sport Egyesület WT Taekwon-do szakosztálya. Az övvizsgán 11 tanuló övfokozatú és 2 mester vizsgázó adhatott számot tudásáról Szedoglavits Alajos V. DAN mester előtt. Az esemény jó hangulatban telt az izgalmak ellenére. Az új évet Gyuricza Imre I. DAN mester vezetésével folytatja a klub, aki eredményesen vizsgázott Matusik Andrea III. DAN mesterrel együtt!

Békéscsabán, a fényesi Aikido Dojo-ban a helyii Fényesi DOJO Szabadidő Egyesület és a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Aikido szakosztályának tagjai vizsgáztak Balázs Sándor III. DAN, Erdei Tamás II. DAN és Erdei Tibor I. DAN előtt. A Fényesi utcában található DOJO már hangulatában is segít a sikeres szerepléshez, igazi „aikido műhely”. A vizsgázók zöme a gyermek korosztályhoz tartozott, de felnőtteknek is gratulálhattak a nézők.

Szarvason kick-box övvizsgát tettek az orosházi Contact Kick-box, Thai-box Egyesület orosházi és mindszenti csoportjának tagjai Shihan Gregor László VIII. DAN (VI. DAN kick-box) vizsgáztató előtt. Összesen 23 alacsonyabb övfokozatú harcművész vizsgázott sikeresen, két csoportban.

A romániai Szatmárnémetiben vizsgázott Goshinkai Karate-Do I. DAN fokozatra Deák László és Fábián Mihály. A vizsgáztatók az IKU Magyarország DAN kollégiumának tagjai, Shihan Nyesti Csaba V. DAN és Shihan Gregor László VIII. DAN voltak. A majd három órás anyagban formagyakorlatok, sok önvédelem, bot és kés támadások elleni védekezés, töréstechnika és goshin-jitsu küzdelem követte egymást.

Békés vármegyében ezzel nem ért véget a vizsga időszak. Jó néhány csoportban most is folyik a lázas készülődés az éveleji nagy erőpróbára. Fontos kihangsúlyozni, hogy az övvizsga nem verseny, itt mindenki győztes lehet, aki megfelel a követelményeknek!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában