Magyar Bajnokság

2023.11.09. 11:56

Jó hírverés a Békés vármegyei karaténak

Szemet gyönyörködtető helyszínen, a Pestszentimrei Sportkastélyban tartották meg a közelmúltban a Magyar Karate Szövetség Knockdown Magyar Bajnokságát. A 25. Bushido-kupán a gyermektől szenior korosztályig osztottak ki díjakat.

Gajdács Pál

A csoportképen: az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör versenyzői, a másik fotón az ezüstérmes (balról) Varju Csaba (Nintai Kyokushin Karate Egyesület Sarkad)

A nagy létszámú esemény a Magyar Shidokan Karate Szövetség és a Bushdo SE közös szervezésében jött létre. A rendezők, a Kiss Attila vezette shidokan karatésok valóban nagy feladat előtt álltak, hiszen 12 karate világszövetség 50 klubjából nevezett 400 (!) versenyző, 66 kategóriában mérte össze a tudását. A sikeres rendezéséhez szükséges volt a szervezeti vezetők egységes akarata, amely a közös versenyeken való részvételről szólt. 

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a Shihan Zsiga Zsolt vezette Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör, a Sensei Gyenes Sándor vezette Nintai Kyokushin Karate Egyesület és a Shihan Ifj. Gyarmati Imre irányította Bucsai SE Kyokushin Karate szakosztályának versenyzői eredményesen szerepeltek az erős mezőnyben. Mindezt a hazahozott medálok jelentős száma is bizonyította, ami egyben a Békés vármegyei kyokushin karaténak is jó hírverést jelentett.

Békés vármegyei eredmények. Kumite (küzdelem) szabályrendszer. Felnőtt férfi A Open+: 2. Varju Csaba (Nintai Kyokushin Karate Egyesület Sarkad). Fiúk. Ifjúsági. +75 kg: 2. Alzubi Alhasan (Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör). Serdülő. 65 kg: 1. Boros Ádám (Orosházi Kyokushin KSzK). Gyermek I. +40 kg: 3. Györki Zsolt (Orosházi Kyokushin KszK). Gyermek II. 45 kg: 2. Szokolai Bence (Orosházi Kyokushin KszK).

Leányok. Gyermek I. 35 kg: 3. Barna Noémi (Bucsa SE).
Gyermek II. +45 kg: 3. Tóth Hanna (Bucsa SE).

Kata (formagyakorlat) szabályrendszer. Fiúk. Gyerek I.: 1. Pintér Bálint Vilmos (Orosházi Kyokushin KszK).

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában