Harcművészet

2023.11.14. 09:26

Harminc éve alakult meg a Viharsarok BUDO SE

A Viharsarok BUDO SE Békéscsabán, a Kazinczy utcai edzőtermében, a DOJO-ban a hétvégén egy jó hangulatú szeminárium keretében ünnepelte meg alapításának 30. évfordulóját. Az ünnepi edzést Gulyás László hat danos aikidomester tartotta, aki elmondta, hogy barátok közé érkezett.

Gajdács Pál

Gulyás László (balról) és Berek József

A Viharsarok BUDO SE keretében több harcművész szakosztály otthonra lelt és edzéslehetőséget kapott és megbecsült tagja a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek is. A IV. DAN-os Berek József – aki az egyesületnek alapításától fogva elnöke – arról számolt be, hogy három klubból huszonkilencen vettek részt a két edzésen. Az egyesület 30 éves, és jövőre pedig a DOJO ünnepli alapításának 30. évfordulóját. 

A budapesti Gulyás László mestert 1994 óta ismerik a klub veteránjai, vagyis tényleg garantált volt a jó, vidám és baráti hangulat – az izzasztó edzés mellett. Elsősorban haladó technikákat oktatott, de fegyveres gyakorlatokat is végeztek. A nagy számú mester és tanuló fokozatúak mellett a kezdőbbek is lelkesen gyakoroltak és eredményesen edzettek, ahogyan ezt a tábor végi értékelésnél Gulyás László mester elmondta. Az edzést sikeres övvizsga követte, ekkor kapták meg a közelmúlt sikeres mestervizsgázói a Japánból megküldött okleveleket is. 

Ezzel a Viharsarok BUDO SE az év fő programjait sikeresen befejezte, ami után csak gratulálni lehet az elmúlt szép és tartalmas harminc évhez!

Csoportkép a szeminárium résztvevőiről

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában