Labdarúgás - NB III.

2023.10.15. 17:41

Nyolc hét után nyert újból a Gyarmat

Nyolc hét után nyert újból a füzesgyarmati együttes az NB III.-as bajnokságban. A sárrétiek a vasárnapi játéknapon a sereghajtó Cegléd otthonából hozták el az értékes három pontot, ezzel megszilárdítva pozíciójukat a tabellán.

Bakulya Mihály

A gyarmatiak már a Vásárhely ellen is közel jártak a győzelemhez, Cegléden azonban végre megtörték a jeget. Archív fotó: Fejes Loretta

Ceglédi VSE–Füzesgyarmati SK 1–3 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Cegléd, 100 néző. Vezette: Nyekita Benjamin (Bőhm, Ármin, Gordos Árpád Mihály).

Cegléd: Zima – Juhász A., Fekete K., Schmidtka, Csontos, Petrezselyem – Papp Gy., Markó, Olgyay – Simon D., Bodor. Szakmai igazgató: Széchenyi Márton.
Füzesgyarmat: Fildan – Soós, Csáki, Bódis, Kiss P. – Mező, Bartók (Szakács, 90.) – Achim S., Kis Sz., Szabó B. (Virág, 49.) – Sándor. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.
Gólszerző: Olgyay (60.), ill. Bartók (48.), Mező (52.), Sándor (62.).

Mindkét együttes kezdettől a győzelemre törekedett. Ennek egy jó iramú, nyíltsisakos játék lett a hozománya az első félidőben. Számos helyzet adódott mindkét kapu előtt, de egyik oldalon sem akadt olyan játékos, aki ezekből betalált volna. Szünet után ez az állapot gyorsan megváltozott. A 48. percben egy kipattanó labdát Bódis tett Bartók elé, aki 13 méterről bombázott a hálóba. Zavar keletkezett a hazaiak soraiban, amit újabb találattal büntettek a gyarmatiak. Az 52. percben Kis Szabolcs lőtt élesen a kapu elé, a labdába Mező tette bele a lábát a gólvonal közelében. A Cegléd nem akart beletörődni a sorsába, a 60. minutában sikerült szépítenie, de az éledező reményeit Sándor csírájában elfojtotta, miután Achim beívelését helyezte a kapuba. Az utolsó 20 percben meddő mezőnyfölényben játszott a hazai gárda, azonban ekkor is a látogatók szerezhettek volna újabb gólokat a gyors kontráikkal, de csak kapuvasig jutottak.

Jó: Olgyay, Bodor, Markó, ill. az egész vendégcsapat.

Boros Tibor: 

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A szünetről remekül jöttünk ki, hamarjában kétgólos előnyt szereztünk. Szerencsére a hazaiak szépítésére is gyorsan tudtunk válaszolni, ezzel a magunk szintjéhez képest magabiztosan szereztük meg a roppant értékes három pontot.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában