Rendhagyó testnevelés órák

2023.10.02. 07:02

Bemutatták a kajak-kenu mozgásanyagát a békési és tarhosi gyerekeknek

A város általános iskoláiból és Tarhosról érkeztek gyerekek a békési kajakházba a napokban. Az Európai Sporthét idén szeptember 23. és 30. között zajlott Európa-szerte, melyhez kapcsolódott a Békési Kajak-Kenu Club is.

Gajdács Pál

Az egyesület rendhagyó testnevelés órára invitálta a gyerekeket és a pedagógusokat.

Fotó: Békési Kajak

Az egyesület rendhagyó testnevelés órára invitálta a gyerekeket és a testnevelőket, hogy a program keretében bemutassa a kajak-kenu sport mozgásanyagát. Ha már eljöttek a kis-, és nagy iskolások, akkor ki is próbálhatták a szárazföldi edzések helyszíneit.

A Sporthét „#BeActive” mottója egész évben közvetíti az egészséges, aktív életmód üzenetét a kampányhoz csatlakozó eseményeken.

A Békési Kishajó Kikötőben a Gál Ferenc Egyetem Technikumának tanulói és tanárai próbálhatták ki a sárkányhajózást. A vízitúra nem csak egy szimpla lapátolás volt, jóval több ennél: élményvadászat, közösségépítés, kikapcsolódás, sport, ismeretszerzés, továbbá a közös vizes esemény része volt az iskolában zajló Európai Sporthétnek.

A 2023-2024-es tanévben megújult formában indul útjára a ROW43 kenus program, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség égisze alatt. Szeptembertől újra az ország több pontján kalandos kenuzás részesei lehetnek a jelentkezők a Row43 ingyenes túráin. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában