Labdarúgás

2023.10.30. 11:10

Az éllovas duó nem kímélte a vendéglátóját

A saját pályájukon szereplő együttesek közül csupán a Zsadány tudta otthon tartani mindhárom pontot a Vármegyei III. osztályú bajnokság Északi csoportjának 9. játéknapján.

Bakulya Mihály

A csárdaszállásiak amíg bírták erővel, ellenálltak a Vésztővel szemben.

Fotó: Kuti István

A listavezető Sarkadkeresztúrral a hazai környezetben igen stabil Bucsa sem tudott mit kezdeni.

Bucsa SE–Sarkadkeresztúri SE 0–4 (0–3)
Bucsa, 60 néző. Vezette: Korbely Péter Szabolcs.
Bucsa: Sántha B. – Lengyel, Tóth K., Kiss A., Farkas B., Fábián (Molnár Zs.), Tasi D., Pap S. (Mészáros), Jász, Hangyási, Pádár (Mile). Játékos-edző: Nagy Ferenc.
Sarkadkeresztúr: Képíró – Takács L., Molnár M., Tóth I., Farkas K. (Patka), Szalazsán R. (Kovács I.), Szabó Milán (Szabó I. Mózes), Patkás D., Patkás S. (Széplaki), Zsoldos, Szabó II. Mózes. Játékos-edző: Szabó I Mózes.
Gólszerző: Szabó Milán (20., 34.), Patkás S. (30., 51.).

A keresztúriak az első félidőben ellentmondást nem tűrő játékot produkáltak. Szünet után is dominálták a játékot, de ekkor már a kapu előtt kevésbé voltak hatékonyak.

Nagy Ferenc: – Megérdemelt vendéggyőzelem született. Csak azt nem értem, hogy egy magasabb szintű csapat miért ebben az osztályban játszik, miért nem méreti meg magát feljebb?

Szabó Mózes: – Helyenként sziporkázó játékkal arattunk megérdemelt győzelmet.

Csárdaszállási SZSK–Vésztői TK 1–5 (1–1)
Csárdaszállás, 50 néző. Vezette: Bozó Norbert.
Csárdaszállás: Rácz – Rávai, Filippovits, Székely (Gonda), Migale, Ruszó (Váradi P.), Váradi Á. (Domokos), Burai (Kovács Á.), Onodi, Soczó (Csaba), Varga K. Játékos-edző: Székely Tamás.
Vésztő: Pankotai – Varga T. (Torzsa), Fazekas R. (Keresztesi), Mohácsi (Krajcsó), Bradák, Pap Zs., Gurmai (Juhász), Fehér, Balázs, Varga S. (Tukacs), Szabó Sz. Edző: Kuti István.
Gólszerző: Rávai (3.), ill. Pap Zs. (36. – 11-esből, 50.), Bradák (63., 66., 85.).

Meglepetésre a hazaiak hamar bevették az esélyesebb vendégek kapuját. A folytatásban egyirányú játék folyt, a Csárda hősiesen ellenállt és amíg erővel bírta, nyílttá tette a mérkőzést.

Székely Tamás: – A gyors vezetésünk után gyakorlatilag az egész mérkőzést nagy nyomás alatt játszottuk le. Ahogy tudtunk hősiesen küzdöttünk. Gratulálok a vendég csapatnak!

Kuti István: – Hatalmasat küzdöttünk, a mérkőzés eleji időjárási viszony, a pálya talaja, a semmiből hirtelen bekapott gól és talán a túlzott akarás is rányomta az első félidőbeli játékunkra a bélyegét. Szünet után már higgadtabban játszottunk, ami az eredményben is megmutatkozott. További sok sikert a sportszerű hazai csapatnak!

Okány KSK–Kötegyáni FC 3–3 (2–1)
Okány, 100 néző. Vezette: Kis Pál.
Okány: Irázi – Kincses, Varga L., Sánta (Tóth I.), Ruszó, Bodó, Kovács P., Illés (Kovács R.), Nagy R., Szabó B., Bujdosó (Sági). Edző: Varju Richárd.
Kötegyán: Bozsányi D. – Oláh Mánuel, Bozsányi K., Bozsányi G., Ruzsa, Oláh K., Coita, Rácz J., Farkas L., Csiki D., Bozsányi I. T. Játékos-edző: Iszáka István.
Gólszerző: Ruszó (4.), Bujdosó (17.), Kovács R. (75.), ill. Nagy R. (37. – öngól), Bozsányi I. T. (63.), Ruzsa (65.). Kiállítva: Bozsányi Tamás (49. – szövegért a kispadról).

Az első félidőben jelentős részében semmi jel nem utalt arra, hogy a hazaiak sikere megkérdőjelezhető lesz. Az öngól azonban visszaadta a vendégek hitét és elbizonytalanította a házigazdákat. Szünet után a magukra találó kötegyániaknak a fordítás is összejött, végül

Varju Richárd: – Erre a második félidőre nincs magyarázat. Borzasztó amatőr módon álltunk a mérkőzéshez. Nem elég az öltözőben csak bólogatni, hanem meg is kell érteni amit kérek, máskülönben ez lesz a vége. Szerettem volna gratulálni az ellenfélnek, mert kitartóan küzdöttek. Azonban a találkozó után kiderült, hogy az egyik pályára lépő játékosuk nem az, aki a jegyzőkönyvben szerepel, hanem a korábban hat hónapra eltiltott támadójuk, ezért minden bizonnyal megóvjuk a mérkőzést

Iszáka István: – Jó szellemben játszott a csapat, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

Varju Rajmund

Zsadányi KSE–Sarkadi KLE 4–2 (2–0)
Zsadány, 50 néző. Vezette: Karácsony Ádám Márk.
Zsadány: Csizmadia S. – Szilágyi Z. (Csongrádi), Németh Á., Kiss B., Bakó A., Baksai, Fürj (Hegyesi), Tóth N. (Szőrös), Csizmadia G. (Vásárhelyi), Komódi, Szilágyi E. Edző: Csizmadia Sándor.
Sarkad: Kiss S. – Papp B., Harmati, Urbán, Bódi (Sarkadi), Berke (Spitzer), Bozsányi K. (Nagy Zs.), Diósi, Kocsis, Szabó G., Nagy B. Edző: Balogh Csaba.
Gólszerző: Csizmadia G. (28.), Szilágyi E. (45., 67.), Fürj (78.), ill. Bódi (59.), Kocsis (89.).

A hazai együttes kezdettől fogva többet tett a sikerért, amit az első félidőben gólok tekintetében is érvényre juttatott. Szünet után is több lehetősége volt a magabiztos győzelemhez, de sokszor pontatlanok voltak a támadói.

Csizmadia Sándor: – Sikerült visszavágnunk az első körben elszenvedett vereségért, s ha a befejezéseknél higgadtabbak vagyunk, akkor a végeredmény is megismétlődhetett volna, ami nem túlzás. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez!

Balogh Csaba: – Ezer sebből vérzünk sajnos, a fiatal csapatom pedig nem bírta el a féltucat hiányzót. Gondolom akik otthon maradtak, örülnek ennek az eredménynek!

Mészár Zoltán

Következik

Északi csoport, 10. forduló. November 5., vasárnap, 13.30: Vésztői TK–Okány KSK, Sarkadkeresztúri SE–Csárdaszállási SZSK, Zsadányi KSE–Bucsa SE, Kötegyáni FC–Sarkadi KLE.

Mesterlövészek

13 gólos: Patkás Dániel (Sarkadkeresztúr).

12 gólos: Bradák László (Vésztő).

9 gólos: Szűcs Gyula (Sarkad).

8 gólos: Sáss Ádám (Sarkadkeresztúr).

7 gólos: Baksai Zsolt (Zsadány), Fürj Mihály (Zsadány), Szőke Imre (Vésztő).

6 gólos: Mezei Jenő (Sarkad), Patkás Sándor (Sarkadkeresztúr), Szabó Barnabás (Okány), Szabó Zsolt (Sarkadkeresztúr).

5 gólos: Pap Zsolt (Vésztő), Tasi Tibor (Bucsa).

4 gólos: Bozsányi II. Tibor (Kötegyán), Fazekas József Richárd (Vésztő), Ruszó Patrik (Okány).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában