Labdarúgás

2023.08.10. 13:00

Szombaton elrajtolnak a küzdelmek a vármegyei I. osztályban

Két és félhónapnyi nyári pihenőt követően, hétvégétől ismét pattog a pöttyös az immár vármegyei I. osztályú bajnokságban.

Bakulya Mihály

A teljesen kicserélődő gyulai és az állandóságot jelentő szarvasi csapatot is bajnokesélyesként tartják számon. Fotó: Babák Zoltán

Csakúgy, mint egy éve ilyenkor, tíz együttes áll a „rajtszalagnál”, még is több változás történt. A „félidőben” visszalépő Sarkad mellett megszűnt az aranyérmes Végegyháza I., melynek babérjaira a jelentősen megerősített Gyula és az ezüstérmes Orosháza pályázik a legjobb kilátásokkal. Visszatért ellenben az NB III.-ból a Békéscsaba 1912 Előre II., valamint a második vonal bajnokaként szerepet vállalt a Mezőhegyes. A nyitó forduló érdekességét éppen a fürdővárosiak sárréti látogatása szolgáltatja. Valamennyi mérkőzést szombaton játszanak, de míg Jaminában délelőtt kezdenek, addig a többi helyszínen 17.30 óra az őszi rajt.

Az 1. forduló programja. Augusztus 12., szombat:

11.00: Jamina SE–Szarvasi FC

Pozsár Gábor, a Jamina SE edzője: – Bizakodóbb vagyok, mint tavaly ilyenkor. A klub életében végbement változások a játékosok moráljára is pozitív hatást gyakorolt. A hozzáállás és az edzéslátogatottság sokat javult, bár ez törvényszerűen nem látszik meg rögtön, de bízom benne, hogy ebből tartósan profitálni tudunk. A Szarvasról nem sok mindent hallottunk, a kupában azonban bizonyították, hogy gólra törően tudnak játszani, erre mindenképpen figyelmet kell szentelnünk. Bízom benne hogy stabil játékot tudunk nyújtani és annak a lehetőségét sem adjuk föl, hogy meglepetést okozzunk!

17.30: Békéscsaba 1912 Előre II.–Gyomaendrődi FC

Jakab Péter, a Békéscsaba 1912 Előre II. vezetőedzője: – Jól sikerült a felkészülésünk, bár az edzőmérkőzéseink többsége testhezálló partner hiányában azért csalóka képet festhet. Még nem tisztult le pontosan, kik azok a fiatalok, akik átjárnak majd a két felnőtt csaptuk között, pedig ennek van jelentősége. Szeretnénk győzelemmel kezdeni az évet, a játékosaink jó állapotban vannak. Aktuális ellenfelünk is egy fiatal gárdának számít, így egy küzdelmes harcos mérkőzésre van kilátás. Bízom benne, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét!

17.30: Szeghalmi FC–Gyulai TFC

Oláh Ferenc, a Szeghalmi FC vezetőedzője: – Izgalmas felkészülésen vagyunk túl, ami esetünkben azt jelenti, hogy akadtak nehézségeink. Ennek ellenére nem feltartott kézzel megyünk neki az osztály egyik legjobb csapatának, még akkor sem, ha tudjuk, hogy az ellenfelünk a találkozó esélyesei. Szerényen, de nagy becsvággyal készülünk, szeretnénk méltó ellenfele lenni a gyulai együttesnek.

Brlázs Gábor, a Gyulai TFC vezetőedzője: – A saját bizonytalan helyzetem miatt az ideálisnál kicsit rövidebb volt felkészülés, de az intenzitás megfelelt és sikerült jó szintre hozni a csapatot. Teljesen új keret formálódott, ami nem feltétlenül hátrány, hiszen nem egy kialakult játékstílust kellett megváltoztatni, hanem az általam elképzelt rendszert tudtuk kezdettől gyakorolni. Már most látszik, hogy egy jó bajnokság formálódik. A feljutás kivívása lesz a célunk, ennek megfelelően minden mérkőzésen győzelmi igénnyel lépünk pályára. Vannak sérülésből visszajövő játékosaink, akik pillanatnyilag még kevesebb szerepet kapnak.

17.30: Mezőhegyesi SE–Nagyszénás SE

Ács Levente, a Mezőhegyesi SE edzője: – Mindannyian kíváncsian várjuk, hogy elmúlt évek kemény munkájának jutalmaként mire leszünk képesek ebben az osztályban, ahol a labdarúgás már teljesen más alapokon működik és csak nevében amatőr. Tapasztalataim alapján a csapatok mindig nagy elánnal vetik bele magukat a szezon első meccsébe. Hazai pályán tudunk kezdeni, bízom benne, hogy ez is plusz motivációt fog jelenteni. Annak ellenére hogy rég találkoztunk a Szénással tétmeccsen, nem kell mutatkoznunk egymásnak. Azon leszünk, hogy fegyelmezett játékkal, saját erősségeinket domborítsuk ki a mérkőzés minél nagyobb részében.

17.30: Orosházi MTK-ULE–Medgyesbodzás SE

Buza Barnabás, az Orosházi MTK vezetőedzője: – Egy remekül sikerült kupaforduló után felfokozott állapotban várjuk a hazai bajnoki rajtot. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot, ehhez elengedhetetlen dolog, hogy minden meccsen motiváltak és felkészültek legyünk. A bodzásiakkal tavaly minden párharcunkon alaposan megszenvedtünk, bizonyára most sem lesz egyszerű dolgunk. Ha odafigyelünk és a vasárnapi mentalitással lépünk pályára, akkor elérhetjük a célunkat. Egyértelműen nyerni szeretnénk, bő a keretünk, sérültjeink és eltiltottjaink nincsenek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában