Labdarúgás

2023.07.17. 13:36

Négy csapatunk idegenben kezd a Magyar Kupában

A Magyar Labdarúgó Szövetségben hétfőn délelőtt kisorsolták a 2023-2024-es évi MOL Magyar Kupa első körének sorsolását. A sorozatot a tavaly előtt bevezetett reformok alapján bonyolítják le. Az újításnak köszönhetően az országos főtáblára a Békés Megyei Kupából vezet a legjobbak útja, ráadásul a Viharsaroknak szánt helyek száma háromra duzzadt azzal, hogy a szervezet 160 együttes számára teremtette meg a részvétel lehetőségét.

Bakulya Mihály

Bora Györgyék Tiszaföldváron kezdik meg a sorozatot augusztus elején

Fotó: Bencsik Ádám 

Az előző évi NB-s bajnokságokban szereplő viharsarki alakulatok alanyi jogon kezdhették meg a csatározásokat, mellettük a Békés Megyei Kupa döntősei jutottak fel, illetve a harmadik helyezett. Az első két körben az NB III-as, illetve a megyékből felkerülő jogosultakat az MLSZ a földrajzi elhelyezkedésük alapján 4 darab sorsolási csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat). A csoportokon belül nincs kiemelés, bárki játszhat bárkivel, de az alacsonyabb osztályú együttes a pályaválasztó.

Ami pedig a vármegyei résztvevők programját illeti, a hat érdekeltből négy is idegenben csatázik a továbbjutásért. A Békéscsaba 1912 Előre csapatára a Jász-Nagykun-Szolnok I. osztályú bajnokságban ezüstérmes Tiszaföldvár vár, a Füzesgyarmatnak és a Körösladánynak Csongrád-Csanádban kell fellépnie. Előbbi a megye-egyben ötödik helyezett Algyő otthonában szerepel, utóbbi pedig az ugyanitt bronzérmes Tiszasziget vendége lesz. Házon kívül lép pályára a Szarvas is, amelyet a Bács-Kiskun vármegyei I. osztályban 10. helyen záró Kecel FC fogad majd. Az Orosháza NB III-as riválist lát vendégül a Ceglédi VSE csapatának „képében”, míg a mezőny két megye-kettes alakulata közé tartozó Mezőmegyer hazai környezetben fogadja a pesti I. osztály 6. helyén végző Dunavarsányi TE együttesét.

A 3. fordulótól az állva maradó együttesek az addig kiemelést élvező NB I-es és NB II-es csapatokkal lesznek összesorsolva, de az élvonalbeliek nem kerülhetnek egymással szembe. A továbbjutás minden körben egy mérkőzés dönt. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces ráadás következik. Ha a hosszabbításban mindkét együttes azonos számú gólt ér el, vagy nem születik találat, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

A sorsolás vármegyei vonatkozású párosítása: A Dél-keleti csoport 1. fordulója párosítása: Tiszaföldvár SE (t1)–Békéscsaba 1912 Előre (NB III), Algyői SK (t1)–Füzesgyarmati SK (NB III), Tiszasziget SE (t1)–Körösladány MSK (NB III), Kecel FC (t1)–Szarvasi FC (t1), Orosházi MTK-ULE (t1)–Ceglédi VSE (NB III), Mezőmegyer SE (t2)–Dunavarsányi TE (t1), Dunaharaszti MTK (t1)–Sárréti DSK (t1), Bajai LC (t1)–XV. Kerületi Issimo SE (t1), Szegedi VSE (t1)–Szolnoki MÁV FC (NB III), Kecskeméti LC (t1)–FK 1899 Szeged (t1), Felsőpakonyi KSE (t1)–III. Kerületi TVE (NB III), Harta SE (t1)–Erzsébeti SMTK (NB III), Monor SE (NB III)–Karcagi SE (NB III), Apostag KSE (t2)–Makó FC (t1), Pilis LK (t1)–Hódmezővásárhelyi FC (NB III), Pestszentimrei SK (t1)–FC Dabas (NB III), Kisújszállási SE (m1)–Kelen SC (NB III). A hivatalos játéknap augusztus 5-6.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában